Agder leder an i velferdsteknologi

Tirsdag denne uken besøkte kommunal- og moderniseringsministeren Grimstad for å lære om Innovasjonspartnerskap Agder.

Kathrine Melby Holmerud og Nikolai Astrup - Klikk for stort bildeFra venstre: Kathrine Melby Holmerud og Nikolai Astrup Foto: Janicke Yttervik, Grimstad Adressetidende

Nikolai Astrup er ikke i tvil etter besøket.
– Agder leder an på velferdsteknologi i Norge. Det er det ingen tvil som, sier han i et intervju med NRK Sørlandet.
– Og Grimstad er en stor og viktig del av det arbeidet, sier prosjektleder Kathrine Melby Holmerud.

Innovasjonspartnerskapet skal utvikle felles løsning for trygghets- og varslingsteknologi, digital hjemmeoppfølging og velferdsteknologi for barn og unge.

– Hensikten er å utvikle og tilby fremtidsrettede og innovative løsninger for innbyggere og pasienter på Agder. Vi håper dette vil kunne ha nasjonal overføringsverdi, sier Aase S. Hobbesland, kommunalsjef for helse og omsorg i Grimstad kommune og leder av Regional koordineringsgruppe e-helse og velferdsteknologi.

Se hele innslaget på NRK Sørlandet.