Bør du klippe hekken?

Har du en eiendom med avkjørsel til veg eller gang- og sykkelveg? Da har du selv ansvar for at det er fri sikt. Busker og trær ut i offentlige trafikkområder kan hindre sikt, skjule viktig informasjon eller tvinge myke trafikanter ut i veibanen. Både bilister og myke trafikanter kan utsettes for stor fare.

Det er skolestart i disse dager og mange små skal ut i trafikken, noen for første gang. Har du husket å sjekke om hekker og busker på din eiendom hindrer god sikt? Noe så enkelt som å klippe hekken kan redde liv!

I tillegg til å gå ut over trafikksikkerheten, skaper vegetasjon som vokser utover sykkelstier, gater og veier også problemer for vegvedlikehold og snøbrøyting. Renovasjonsbiler, feiemaskiner og lignende kan få skader eller bli hindret i gjøre jobben sin. Utrykningskjøretøyer kan miste verdifull tid, og gatelys kan bli tildekket og miste effekt.

Grimstad kommune ønsker at du som huseier selv tar ansvar for nødvendig beskjæring av egne busker og trær som kan være til hinder ut i offentlig veiareal.

Dersom du selv ikke beskjærer vegetasjon som gror inn mot offentlig vei, vil kommunen måtte utføre jobben. Beskjæring vil bli varslet på forhånd og alt avfall vil bli etterlatt i hagen.
Ved å beskjære selv oppnår eier et mye bedre resultat.

Dersom du har spørsmål som gjelder beskjæring, kan du ta kontakt med kommunaltekniske tjenester på telefon 37 25 03 00.

Se informasjon fra Statens vegvesen om klipping av hekker og busker:

Slik klipper du hekken informasjn fra Statens vegvesenSlik klipper du hekken informasjn fra Statens vegvesen