Brannvernuka 2020

Hver høst arrangeres brannvernuka, som toppes med åpen brannstasjon. For mannskapene i Grimstad brann og redning er det verdifullt å treffe voksne og barn på åpen brannstasjon og på besøk i barnehagene. På grunn av koronasituasjonen kan vi ikke  ha åpen brannstasjon i år, og vi kan heller ikke reise rundt til barnehager. Disse begrensningene legger vi for å ikke bidra til økt smittespredning i samfunnet, og for å sikre at våre mannskaper er friske og raske når de trengs.

Hold brannøvelse hjemme

Selv om hverdagene er litt spesielle i år, er det fremdeles like viktig å gjennomføre brannøvelser både på skole, på arbeid og ikke minst hjemme. Det er i hjemmene det brenner oftest. Har din familie gjennomført brannøvelse i år? Har dere laget en plan for hva familien gjør når brannalarmen går? Har dere blitt enige om en fast oppmøteplass ute?

Slik sørger du for økt brannsikkert hjemme

Det er mange ting man kan gjøre for å øke sikkerheten og redusere sannsynligheten for brann i hjemmet:

  • Ta en prat med hele familien om hva man skal være ekstra påpasselig med for å unngå bran, og hva man skal gjøre om det likevel begynner å brenne
  • Ha brannøvelse
  • Bli enige om en sikker møteplass ute som alle kjenner godt
  • Sjekk ut ulike rømningsveier
  • Røykvarsler og slokkeutstyr må sjekkes jevnlig, også i brannvernuka
  • Ta en brannvernsamtale med besteforeldrene i familien. Hjelp bestefar og bestemor å ta brannsjekken

19. september: Digital Åpen dag

Viktigheten og nytten av brannvernuka er kanskje viktigere i år enn tidligere. Derfor gjennomføres brannvernuka i år også, men denne gangen digitalt.

Brannvesenet inviterer alle barn til en digital åpen brannstasjonFacebook og YouTube sammen med Brannbamsen Bjørnis. I sendingen lørdag 19.9. kl. 1100, blir det innslag fra flere brannstasjoner i Norge der seerne får være med på slokkeøvelse, redning fra stigebil, teste ut brannslanger og mye annet gøy.

Brannquiz – delta i konkurransen og vinn premier

Facebooksiden til Grimstad brann og redning er det lagt ut en konkurranse. Sjekk kunnskapen din rundt brannvern og vinn premier!
Svar på quiz sendes på e-post til  eirik.evensen@grimstad.kommune.no

Nyttig og forebyggende informasjon

Sjekk gjerne ut nettsiden Sikker hverdag. Her ligger mye god og forebyggende informasjon