Finn reiseråd for vinterferien

Siden lørdag har kommunen mottatt mange spørsmål fra innbyggere som skal ut og reise i vinterferien. Hvilke krav er det som stilles for reise til ulike land?

- Grimstad kommune har ikke oversikt over hvilke innreiseregler som gjelder til ulike land, men Utenriksdepartementet har en god app og en omfattende oversikt over gjeldende regler for det meste av verden, sier Petter N. Toldnæs, kommunikasjonssjef i Grimstad kommune.

«Reiseklar» er Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app.
Reiseklar kan lastes ned fra App Store og Google Play. På UDs landinformasjon finner du reiseinformasjon til land Norge har diplomatiske forbindelser med.

- Mange har bestilt reiser utenlands, og en god del av disse skal til Danmark. Til Danmark kan alle med et gyldig koronasertifikat reise inn uten begrensninger, og barn under 15 år behøver ikke å fremvise et gyldig sertifikat. For Sverige er det ingen innreiseregler, sier Petter N. Toldnæs.

- Innreisereglene endres fortløpende, så vi ber alle som reiser følge nøye med på hvilke regler som gjelder for landet de skal reise til.

Gjeldende regler 14. februar 2022

Danmark

Fra og med 1. februar kan personer med gyldig bevis på at man er fullvaksinert eller tidligere smittet med covid-19 reise inn i Danmark uten test eller karantene fra alle land. Reisende som ikke er vaksinert eller tidligere smittet skal teste seg senest 24 timer etter innreise, med mindre man kan vise en negativ antigentest som er maksimalt 48 timer gammel eller PCR-test, maksimalt 72 timer gammel, tatt før innreise. Danmark har ingen innenlands koronarestriksjoner.

Sverige

Innreiseforbudet til Sverige fra EU/EØS-land og Sveits ble opphevet onsdag 9. februar og med dette vil negativ covid-19-test eller vaksinebevis ikke lenger være nødvendig for innreise.

Storbritannia

Alle reisende må fylle ut skjemaet «Passenger locator form» før innreise. Den enkeltes vaksinestatus avgjør hvilke krav om covid-test før og etter innreise som gjelder.