Green Norway og Sørlandslisten mottok næringspriser

De første vinnerne av kommunens næringspriser er nå kåret. Vinnerne ble Green Norway og Sørlandslisten, som begge fikk sin heder og ære under ordførerens nyttårsmottakelse søndag.

Green Norway mottok prisen «Årets bedrift». I begrunnelsen til juryen stod det følgende: «Green Norway bidrar til grønn omstilling og det grønne skiftet ved å redusere energiforbruk på bygg i hele Norge. De har som visjon å skape fremtidens energiselskap og bli en ledende «energy as a service» aktør i Norge. Bedriften bruker data og teknologi for å overvåke, automatisere, analysere og kontinuerlig forbedre hvert enkelt bygg».

Green Norway holder til i Hasseldalen, og ble startet opp høsten 2020. De har i dag åtte ansatte.

- Det er veldig motiverende å få denne prisen, og få annerkjennelse for den jobben vi har gjort. Det gir energi det her, sier daglig leder av bedriften, Erik Åbyholm.

Grønn omstillingsbedrift

Den andre næringsprisen som ble delt ut på nyttårsmottakelsen, var prisen «Årets grønne omstillingsbedrift». Prisen gikk til Sørlandslisten.

Juryen skrev følgende om vinneren: «Bedriften ble i oktober 2021 verdens første produsent av listverk og utforinger med Svanemerket. Bedriften har et av Norges mest moderne produksjonsanlegg for høvling og har investert i 370 stk. solcellepaneler (ca. 800 m2) på eget tak i kombinasjon med resirkulerte Teslabatterier for lagring av solstrøm.

Årets grønne omstillingsbedrift oppfyller alle kriteriene til juryen og har over lang tid vist til innovative grep. De viser til strategisk tenkning knyttet til omstilling og miljøprofilering. Bedriften går foran som et godt eksempel».

Første utdeling

Sørlandslisten mottok en sjekk på 15 000 kroner, og et flott diplom.

Green Norway mottok en sjekk på 25 000 kroner og et flott diplom som vinner av Årets bedrift. Det er første gang at det blir delt ut kommunale næringspriser i Grimstad.

I juryen satt ordfører Beate Skretting, leder av Grimstad næringsforening, Hanne Gulbrandsen, representant oppnevnt av kommunestyret, Arnt Gunnar Tønnessen og representant fra UiA, Bjørn-Tore Flåten.

Les mer om kommunens næringspriser

Flere priser

Under nyttårsmottakelsen ble også årets kulturpris delt ut. Den gikk til Grimstad Pride ved Frida Mathea Kocian.

Frivillighetsprisen gikk til organisasjonen Tilstede, Maria Haugum Berge tok imot prisen.

Ambassadørprisen gikk til de tre trialkjørerne Jarand-Mathias Vold Gunvaldsen, Jacob–Olaus Vold Gunvaldsen og Andreas Jørgensen. De har levert svært gode prestasjoner på nasjonalt og internasjonalt nivå i året som har gått.