Grimstad kommune med vaksinasjonskalender

Grimstad kommune har ferdigstilt en vaksinekalender som gir et estimat for når innbyggerne kan forvente å få tilbud om koronavaksine. Kalenderen er laget utfra de prioriteringene som ligger for vaksinering, og forventet tilgang til vaksiner.

Klikk for stort bildeVaksinasjonskalender Grimstad kommune  Bakgrunnen for at vi gjør dette er den store pågangen som vi, i likhet med andre kommuner, har fått fra innbyggere som lurer på når det er deres tur, sier ordfører Beate Skretting (H).

- Vi er ikke kjent med at andre kommuner har tilsvarende oversikt tilgjengelig. Kalenderen ble lagt ut på kommunens hjemmeside onsdag 20. januar, og blir løpende oppdatert dersom det blir endringer i antall vaksiner kommunen mottar. Grimstad kommune er godt rustet, og står klare til å sette alle de vaksinedosene vi får tilsendt. Vi håper vaksinasjonskalenderen vil gi noe mer forutsigbarhet for våre innbyggere, og er veldig glade for at vi har fått dette på plass. Vi har satt våre beste tallknusere på saken, og er så trygge vi kan være på at dette gir et godt estimat for vaksinasjon i Grimstad, sier ordføreren.

Sølvi Jakobsen Bryn er vaksinekoordinator, og har stor nytte av prognoseverktøyet til intern planlegging.

- Vi håper dette vil være en fin veiledning for våre innbyggere, men det er også et viktig verktøy for planleggingen vår fremover. Det hefter usikkerhet ved flere faktorer, også vaksinetilgang, men simuleringen viser at vi må være klar for massevaksiner om kun få uker, sier hun.

- Vaksinekalenderen er bygget på de beste dataene vi har tilgang til, og vi vil gjennomgå tallene og legge ut nye oppdateringer hver fredag, sier vaksinekoordinatoren.

Lenke til siden koronavaksine