Klart for festival

Landets nest eldste filmfestival går av stabelen i Grimstad fra onsdag til søndag. Årets Kortfilmfestival byr på et fullspekket og spennende program, både for liten og stor.

I disse dager fylles Grimstad av filmskapere, filmentusiaster og bransjerepresentanter fra både inn- og utland. Det er tid for årets Kortfilmfestival, som er den 47. i sitt slag.

Festivalen samler filmentusiaster fra hele verden, men festivalen er ikke bare forbeholdt de som jobber med film til vanlig, du er også invitert!

Allerede på åpningsdagen på onsdag vil elever fra både barneskolene, ungdomsskolene og videregående skole her i Grimstad få med seg filmer på kulturhuset.

På kvelden blir det offisiell åpning i Catilina, hvor Christina Skreiberg skal være konferansier.

Utekino

Har du lyst til å få med deg en unik opplevelse, så er det bare ta på seg en varm og god jakke og bli med på utekino på Wenzells plass fredag kveld.

Her skal filmen «En kvinne i Istanbul» vises. Kortfilmfestivalen beskriver filmen på følgende måte: «En vakker og modig historie med varme, sterke skuespillerinnsatser og en autentisitet som er alt annet enn tilfeldig, og er med på å gjøre denne filmen til en opplevelse som setter seg i sjelen».

Opplegg for barna

Kortfilmfestivalen i Grimstad skal ikke bare være et sted for de voksne, og lørdag er det duket for skikkelig Familiedag. På biblioteket blir det animasjonsverksted for barn i alderen 9-12 år, det er Annette Saugestad som har ansvaret for verkstedet. Hun er illustratør, animatør og barne- og ungdomsforfatter.

I tillegg blir det mange fine filmer å få med seg på Wenzells plass denne dagen. Her blir det vist kortfilmer for ulike aldersgrupper, og alle som ikke har fått nok av «Badebussen» bør komme seg til Wenzells plass klokka 16, når «Bukkene Bruse på badeland» vises.

Alle filmvisningene utendørs er gratis, og åpent for alle. På familievisningen av «Bukkene Bruse på badeland» stiller også Sparebanken Sør opp, og serverer boller saft/juice og kaffe.

Mer informasjon

Du kan kjøpe både enkeltbilletter og dagspass til festivalen, og det er rabattert festivalpass til alle som bor i Grimstad.  Mer informasjon om billetter, fullstendig program og annen nyttig informasjon finner du på nettsidene til Kortfilmfestivalen.

Velkommen til noen flotte filmdager i byen vår❤