Kulturprisen 2018 tildeles Bodil Austenaa og Hans Selmer Johansen

Kultur- og miljøutvalget vedtok i møte 22. august 2018 at årets kulturpris skal tildeles Bodil Austenaa og Hans Selmer Johansen for deres engasjement for Postmannslaget på Marivold. Deres innsats ved vaffeljernet på søndagene gjennom 10 år bidrar til Grimstad Bys Vels vedlikehold av bygningen.

Og ikke minst bidrar det til at mange innbyggere legger søndagsturen til turområdet Marivold med alle sine naturkvaliteter og kulturminner. Området har en rekke kulturminner fra krigens dager, og gravhauger fra eldre tid. Bodil og Hans Selmer har et stort (vaffel-) hjerte for Grimstad, bygdekvinnelag og lokalhistorien.

Grimstad kommune utdeler hvert år en kulturpris i form av en pengesum og et originaluttegnet diplom.  Kulturprisen kan tildeles en enkeltperson, gruppe, institusjon eller frivillig organisasjon som tilhører og har sitt virke i Grimstad, som gjør eller har gjort en særlig fortjenstfull innsats for nyskaping og styrking av kulturlivet i kommunen. Bakgrunnen for kandidaturet skal vurderes mot hele det utvidede kulturbegrepet.

Det er Peter Lukas som har levert årets kunstverk.

Dato for utdeling av prisen er ikke fastsatt, men vil bli kunngjort i lokaler medier.