Nå kan alle fjerdeklasser i Norge melde seg på Batterijakten 2023!

Batterijakten er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse som alle 4. klasser i hele Norge kan være med på. Konkurransen gir barna mulighet til å gjøre en stor innsats for miljøet, samtidig som de får ha det gøy og lære om hvordan vi bedre kan ta vare på jordas ressurser.

Batterijakt er viktig for miljøet

Jente som presenterer seg som miljøagent  - Klikk for stort bildeMiljøagent Eira er ambassadør for Batterijakten 2023 Johnny Vaet Nordskog

Batterijakten skaper både engasjement og samhold i klasserommet. Siden Batterijakten startet i 2013, har ivrige batterijegere samlet inn over 800 tonn batterier! I 2022 samlet fjerdeklassene inn vanvittige mengder batterier: over 120 tonn. Vi gleder oss til å se hvor mye årets batterijegere klarer å samle inn!

Batterijakten arrangeres hvert år av Miljøagentene, og går ut på å samle inn brukte batterier til gjenvinning, slik at de ikke havner i søpla, eller enda verre – i naturen. Fortsatt er det mange i Norge som kaster batterier i restavfall, og flere ganger i året blir det brann i søppelanlegg fordi batterier kastes feil. Dessuten går viktige materialer tapt. Derfor er det ingen tvil om at batterijegerne gjøre en enorm innsats for miljøet.
Årets batterijakt varer fra 13. mars til 2. april.
 

Batterijakten varer i tre uker. Hver uke har et nytt ukestema med tilhørende undervisningsopplegg og spennende oppdrag til elevene. Temaene i år er gjenvinning, fornybar energi og miljøvennlige oppfinnelser.

Flere konkurranser underveis i Batterijakten

Klassen som vinner hovedpremien får en sjekk på hele 20.000 kroner. I tillegg premieres kreativitet og engasjement hver uke gjennom en bildekonkurranse på nettsiden. Alle kan vinne bildekonkurransen, uavhengig av antall batterier klassen har samlet inn. Dessuten kåres en fylkesvinner i hvert fylke. Les mer om premiene på regler og premier for Batterijakten.

Det er gratis å delta

Det er gratis å være med på Batterijakten. Konkurransen gir elevene muligheten til å lære mer om gjenvinning og hvordan vi kan bli flinkere til å ta vare på jordens ressurser.

Påmelding

Påmelding og mer informasjon på batterijakten.no

 Hva er miljøagentene?

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. Vi vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos barn på̊ deres egne premisser. Vi arbeider for å gi barn troen på seg selv og framtiden, og på at det nytter å gjøre noe. I Batterijakten samarbeider vi med Clas Ohlson, Batteriretur og batteriprodusenten VARTA.