Større endringer i smittesituasjonen i Grimstad

Det har i løpet av dagen blitt større endringer i smittestatus i Grimstad kommune. Vi hadde i morges fem i isolasjon som følge av påvist smitte, og 24 nærkontakter i pålagt karantene. I løpet av kvelden har vi fått en ny positiv prøve, og to tilfeller med sterk mistanke om smitte.

Den positive prøven gjelder en gutt mellom 10-19 år, og vedkommende har uavklart smittevei. I tillegg er det som nevnt to andre med mistanke om smitte, noe som har fått følger for blant annet Fevik skole. Som følge av dette ber vi 4. trinn ved Fevik holde seg i karantene frem til ny beskjed blir gitt fra kommunen. Dette er en «føre var»-situasjon, og dersom det blir endelig påvist smitte vil vi måtte innkalle elevene til test i begynnelse av neste uke. Vi vet at dette vil skape utfordringer for noen i forbindelse med vinterferie, men vi ønsker å være på sikre siden.

Det er også en positiv test fra en annen kommune som får følger for mange i Grimstad. To turntropper ved Express IL har i løpet av ettermiddagen fått beskjed om å gå i karantene.

Som følge av en positiv test og to tilfeller av mistanke om smitte har antallet i pålagt karantene økt fra 24 til 174 i løpet av kvelden.

Kommuneoverlege og smittesporingsteam vil på det sterkeste anbefale alle som er satt i karantene om å teste seg. I Grimstad åpner teststasjonen klokken 10, og alle som tester seg før kl 12 får som regel svar i løpet av samme dag.