Valgkort

Ved årets valg får du en SMS med lenke til valgkortet ditt. Dermed har du valgkortet på mobilen og lett tilgjengelig når du skal stemme. 

De fleste velgerne i kommunen får valgkortet for kommunestyre- og fylkestingsvalget digitalt i stedet for på papir i postkassen. I begynnelsen av august vil du få en SMS med lenke til valgkortet. Lenken viser til din digitale postkasse hvis du bruker Digipost eller e-Boks. Hvis du ikke har digital postkasse får du valgkortet ditt på en personlig side på valg.no.

Har du reservert deg mot digital kommunikasjon med det offentlige, eller ikke har benyttet ID-porten på 18 måneder, får du valgkortet på papir via brevpost.

Se video som viser hvordan du bruker digitalt valgkort

Klikk for stort bildeSlik bruker du det digitale valgkortet

Du får en SMS med en lenke. Du åpner denne lenken, og kommer til pålogging for ID-porten. Du logger deg på ID-porten som du vanligvis gjør, og når du er pålogget kommer du automatisk til valgkortet ditt. Du kan enten ta et bilde av dette, eller logge deg på når du kommer til valglokalet.

Dersom du tar bilde er det viktig at du får med strekkoden som finnes på valgkortet. Det er denne valgmedarbeiderne trenger.

Det er lurt å ha valgkortet klart før du kommer til urnen. Du kan vise valgkortet som et bilde, eller være innlogget og ha valgkortet klart på mobiltelefonen.

Du må ikke ha valgkortet med deg for å stemme, men det sparer deg for tid. Husk legitimasjon.

Forsøk

Grimstad kommune deltar i et forsøk med elektronisk utsendelse av valgkort. Det er Valgdirektoratet som har ansvar for forsøket. Totalt 18 kommuner rundt om i landet deltar i forsøket, og rundt 550 000 velgere får valgkortet digitalt. Målet er å se på nye måter å sende valgkortet på, for å gjøre det lettere for velgerne å bruke valgkortet. I tillegg fører digitale valgkort til mindre bruk av papir og reduksjon av kostnader.

Kontaktinfo

Politisk sekretariat:

Gerd Elsie Larsen
Telefon 37 25 04 97
Mobil: 907 91 916

Aud Helen Moe
Telefon 37 25 03 71
Mobil: 948 29 216

Nina Høyland
Telefon 37 25 04 38