Mat i barnehagen

Barn trenger sunn og variert mat. Barn har godt av å venne seg til forskjellige typer mat fra de er små. Introduksjon av matvarer i spedbarnsalderen kan påvirke smakspreferanser og kosthold i voksen alder.

De som lærer seg å like mye forskjellig mat som små, vil høyst sannsynlig like denne maten som voksne. Forholdet til mat og måltider preges av de måltidserfaringene barnet får. I barnehagealder er barn opptatt av hva andre spiser. De vil gjerne gjøre det samme som foreldre, søsken og andre trygge modeller. Barn har også lyst til å gjøre som andre barn, og påvirkes av de andre barna i barnehagen. Barnehagen blir derfor en viktig arena for et sunt og variert kosthold.

Barnehagen skal i følge rammeplanen bidra til at barna tilegner seg gode vaner, holdninger og kunnskaper når det gjelder kosthold, hygiene, aktivitet og hvile. Helsedirektoratet har for en tid tilbake kommet med retningslinjer for matserveringen i barnehagen. Vi jobber i tråd med disse retningslinjene med det dere betaler inn hver måned i matpenger som ramme. Matpengene skal dekke utgiftene til to måltider med mat, melk, frukt og grønt.

Vi serverer barna brød eller knekkebrød fra grove kornprodukter.
Brødet er økologisk og bakt i kommunens bakeri.
Påleggssortene vi vanligvis serverer er: leverpostei, gul ost, servelat, salami, smøreost, kaviar, fiskepudding, makrell i tomat og egg. De kan pynte skivene med salat, paprika, tomat og agurk.
Som drikke får barna lettmelk eller vann. Vann er tørstedrikk mellom måltidene.

En dag i uka har vi varm lunsj og vi variere smaksopplevelsene. Måltidet er barnevennlig og på månedsplanen kan du se menyen. Vi serverer fisk, kjøtt, grønnsaker, potet, ris, fullkornpasta, grøt, suppe med mer. Vi serverer ikke sukker til hverdags. Er det fest får barna noen ganger is, boller, kake e.l.

Det er tre måltider i barnehagen. Frokost, for de som ikke har spist frokost hjemme, foregår frem til kl 08.00. Foreldrene tar med frokosten. Lunsj ca kl 11.00 og mellommåltid kl 14.00.

Vi vasker alltid hendene før vi spiser. Vi legger tilrette for et trivelig spisemiljø. Småprater og koser oss sammen rundt matbordet.

Kontaktinfo

Telefon 37 29 62 72

Adresse:
Jorvardeveien 40, 4888 Homborsund
Se Eide barnehage i kart

Styrer:
Jorunn Palm

Telefonnummer til avdelingene:
Bjørnehiet – 91 82 55 62
Ole Brumm – 91 52 90 85
Mummidalen – 91 52 87 10

Skal du sende melding om noe sensitivt?
 

Åpningstider

Klokken 07.15 til kl 16.30.