Mat i barnehagen

Barn trenger sunn og variert mat. Barn har godt av å venne seg til forskjellige typer mat fra de er små. Introduksjon av matvarer i spedbarnsalderen kan påvirke smakspreferanser og kosthold i voksen alder.

De som lærer seg å like mye forskjellig mat som små, vil høyst sannsynlig like denne maten som voksne. Forholdet til mat og måltider preges av de måltidserfaringene barnet får. I barnehagealder er barn opptatt av hva andre spiser. De vil gjerne gjøre det samme som foreldre, søsken og andre trygge modeller. Barn har også lyst til å gjøre som andre barn, og påvirkes av de andre barna i barnehagen. Barnehagen blir derfor en viktig arena for et sunt og variert kosthold.

Barnehagen skal i følge rammeplanen bidra til at barna tilegner seg gode vaner, holdninger og kunnskaper når det gjelder kosthold, hygiene, aktivitet og hvile.
Helsedirektoratet har laget retningslinjer for matserveringen i barnehager. Vi jobber i tråd med disse retningslinjene med det dere betaler inn hver måned i matpenger som ramme. Det skal dekke utgiftene til et måltid mat, melk til tre måltider og frukt/grønt.

Brød og pålegg

Vi serverer barna brød eller knekkebrød fra grove kornprodukter. Brødet er økologisk og bakt i kommunens bakeri.

Påleggssortene vi vanligvis serverer er: gul ost, skinke, servelat, salami, skinkeost, baconost, leverpostei, kaviar, fiskepudding, tunfisk, makrell i tomat og egg.
De kan pynte skivene med salat, paprika, tomat og agurk. Som drikke får barna lettmelk eller vann. Noen ganger tilbyr vi juice. Vann er tørstedrikk mellom måltidene.
Til dessert får barna frukt/grønt som blant annet: eple, banan, appelsin, pære, druer, gulrot og bær.

Middagsmåltidene

Middagsmåltidene varierer vi slik at barna får varierte smaksopplevelser. Middagen er barnevennlig og står på månedsplanen. Vi serverer fisk, kjøtt, grønnsaker, potet, ris, fullkornpasta, grøt, suppe med mer. Vi serverer ikke sukker til hverdags. Er det fest får barna noen ganger is, boller, kake e.l.

Antall måltider

Det er tre måltider i barnehagen.

  • Frokost kl 8 for dem som ikke har spist frokost hjemme. Foreldrene tar med frokosten
  • Ca kl 11.00 er det lunsj som barnehagen serverer
  • Kl 14.00 er det knekkebrødmåltid
  • Foreldrene tar med tre frukt eller grønnsaker per uke

Vi vasker alltid hendene før vi spiser, og legger til rette for et trivelig spisemiljø. Vi småprater og koser oss sammen rundt matbordet. 

Kontaktinfo

Telefon 37 29 62 72
Mobil 918 25 562

Adresse:
Jorvardeveien 40, 4888 Homborsund
Se Eide barnehage i kart

Styrer:
Jorunn Palm

Telefonnummer til avdelingene:
Bjørnehiet – 918 25 562
Ole Brumm – 915 29 085
Mummidalen – 915 28 710

Skal du sende melding om noe sensitivt?
 

Åpningstider

Klokken 07.15 til kl 16.30.