Matglede i barnehagen

Rammeplan:
Vaner og handlingsmønstre tar form allerede fra tidlig alder. Gode vaner som tilegnes i barnehagealder, kan vare livet ut. Barnehagen skal legge til rette for at alle barn kan oppleve matglede og matkultur.

Matglede og matkultur

Vi har et eget mat-team i barnehagen, det er Linn og Vigdis, og av og til styrer. Mat-teamet har som oppgave å skape fest, forventning og glede rundt måltidene. Bordene skal være dekket på en innbydende og morsom måte, med god design som fremmer barnas matlyst. Matansvarlige skal i møtene evaluere kostholdet i barnehagen, og komme med forslag som bidrar til variert og god mat.

Vi har kjøpt bålpanne. Matgruppa tar ansvar for å lage en egen bålpanne-meny.

Et miljøvennlig kosthold

Vi ønsker å bidra til et miljøvennlig kosthold med vekt på frukt og grønt. Vi vil bidra til et sunnere klima og miljø ved å innføre kjøttfrie dager.

Bordskikk

De voksne må uttrykke klart hvilke forventninger de har til barna: stemmebruk ved bordet, høflighet, sende til hverandre, si takk, vær så snill osv.

Vi forklarer begrepet bordskikk, og snakk om det i samlingsstund.

Salatbar

En dag i uka har vi salatbar. Den voksne legger til rette for at barna skal delta i forberedelsene til måltidet. Barna kan mikse sin egen salat. Vi foreslår følgende alternativer til salatbaren: agurk-tomat-mais-paprika-salatblad-egg-kylling-pastaskruer-ananas

Fant du det du lette etter?