Mat i barnehagen

Mat og måltider i barnehagen.

Matpenger

Foreldrenes matpenger dekker barnas formiddagsmat kl. 11. For de samme matpengene får barna melk til alle måltider, og et fruktmåltid kl. 14.

Individuelle hensyn

Melken tilpasses barnas behov, laktoseredusert eller lignende. De minste barna får morsmelkerstatning. Si fra om barnet ditt har noen form for matintoleranse. Vi er en flerkulturell barnehage, og noen familier spiser halal eller unngår svin. Gi informasjon til barnehagen.

Frokost

Kl. 7.30-9.00: De barna som ønsker det, kan spise frokost i barnehagen. Til frokost har barna med egen niste. Nistepakken kan bestå av frokostblanding, yoghurt, frukt eller brødmat.

Formiddagsmat kl. 11

Dette måltidet består for det meste av brødmat, frukt og grønt. Pålegget er variert og består av ulike typer ost, makrell, leverpostei, kjøttpålegg og syltetøy. Vi har alltid rikelig med tomat, agurk og paprika til hvert måltid.

De minste barna spiser grøtblanding eller får middagsglass. Gjør avtale med personalet om hva dere ønsker barnet skal spise.

Ettermiddagsmat ca kl. 14.

Ettermiddagsmat består av egen niste. Til dette måltidet får også barna frukt. Frukten varierer, men består som regel av eple, pære, appelsin og banan.

Varm mat

En dag i uka serverer vi varm mat. Barnet får melk til alle måltider. Melken tilpasses barnas behov, laktoseredusert og lignende.

Gode matvaner

Vi ønsker at alle barn skal utvikle gode matvaner så tidlig som mulig. Vi anbefaler derfor produkter med lavt sukkerinnhold i nisteboksen. Det beste er yoghurter og frokostblandinger med lavt sukkerinnhold.
Enkelte barnehager har forbud mot syltetøy og brunost. Vi ønsker ikke å være fanatiske når det gjelder mat, og ser på det som naturlige ingredienser i et variert kosthold.

Hverdag og fest

Bursdagsfeiring

40 barn i en barnehage betyr 40 bursdagsfeiringer i året. Det kan bli mye søtsaker i løpet av et år. Grimstad barnehage ønsker ikke å markere barnas bursdager med kaker, iskrem eller andre søtsaker. Vi markerer bursdager med å gjøre hyggelige ting sammen i barnehagen.

Men vi har fester som karneval, 17.mai, nissefest, internasjonal cafe osv. der vi koser oss med kaker, iskrem og annet godteri.

Fant du det du lette etter?

Kontaktinfo

Telefon 37 29 62 62

Adresse:
Føreidsgate 20, 4876 Grimstad
Se Grimstad barnehage i kart

Styrer:
Sissel Nytun