Mat i barnehagen

Hvis barna ønsker å spise frokost i barnehagen, må de ha med egen niste. Barna serveres lunsj kl. 11, og et knekkebrødmåltid med frukt kl. 14.
Barna får også melk/drikke til alle måltider. Melken tilpasses barnas behov, laktoseredusert eller lignende.

Si ifra om barnet ditt har noen form for matintoleranse. Vi er en flerkulturell barnehage, og tar hensyn til det også når det gjelder mat.

Vår medarbeider på kjøkkenet jobber fire dager i uka. Hun legger vekt på variert og næringsrik mat. Supper og pastaretter vil inneholde råvarer og de varieres fra uke til uke. Det serveres varm mat tre dager i uka.

Frokost

Kl. 7.30–9.00: De barna som ønsker det, kan spise frokost i barnehagen. Til frokost har barna med egen niste. Nistepakken kan bestå av frokostblanding, yoghurt, frukt eller brødmat.

Lunsj

Det serveres lunsj i barnehagen kl. 11, se plan for meny.

Lunsj i Markveien barnehage – oddetallsuker

Lunsj i Markveien barnehage – oddetallsuker
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Hjemmebakt brød og rundstykker med variert pålegg og grønt Fiskedag, fiskerettene varieres Grøt med tilbehør Ris og fullkornspasta med tilbehør som kjøttsauser eller linser

Lunsj i Markveien barnehage – partallsuker

Lunsj i Markveien barnehage – partallsuker
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Hjemmebakt brød og rundstykker med variert pålegg og grønt Fiskedag, fiskerettene varieres Ris og fullkornspasta med tilbehør som kjøttsauser eller linser Suppedag - suppene varieres

Ettermiddagsmat

Ettermiddagsmat serveres cirka kl. 13.30. Til ettermiddagsmat får barna knekkebrød, melk og frukt.

Gode matvaner

Vi ønsker at alle barn skal utvikle gode matvaner så tidlig som mulig. Vi anbefaler derfor produkter med lavt sukkerinnhold i nisteboksen. Det beste er yoghurter og frokostblandinger med lavt sukkerinnhold.
Enkelte barnehager har forbud mot syltetøy og brunost. Vi ønsker ikke å være fanatiske når det gjelder mat, og ser på det som naturlige ingredienser i et variert kosthold. Vi anbefaler mat som må tygges. Dette gir gode tenner og tannhelse.

Barnehagebarn samlet rundt kjøkkenbenken for å se at en voksen lager mat - Klikk for stort bilde

Hverdag og fest

Bursdagsfeiring

Mange barn i en barnehage betyr mange bursdagsfeiringer i året. Det kan bli mye søtsaker i løpet av et år. Markveien kulturbarnehage ønsker ikke å markere barnas bursdager med kaker, iskrem eller andre søtsaker. Vi markerer bursdager med å gjøre hyggelige ting sammen i barnehagen.

I barnehagen har vi fester som karneval, 17. mai, nissefest, internasjonal kafe osv. Da koser vi oss med kaker, iskrem og annet godteri. Noen ganger lager vi mat over bål når vi er på tur.

Kontaktinfo

Telefon 37 29 62 62

Adresse
Markveien 7c, 4876 Grimstad
Se Markveien kulturbarnehage i kart

Styrer
Sissel Nytun
 

Skal du sende melding om noe sensitivt?