Mat i barnehagen

Barna serveres lunsj kl. 11, og et knekkebrødmåltid med frukt kl. 14.
Barna får også melk/drikke til alle måltider.
Melken tilpasses barnas behov, laktoseredusert eller lignende.

Si fra om barnet ditt har noen form for matintoleranse. Vi er en flerkulturell barnehage, og tar hensyn til det også når det gjelder mat.

Vår medarbeider på kjøkkenet jobber fire dager i uka. Hun legger vekt på variert og næringsrik mat. Supper og pastaretter vil inneholde råvarer og de varieres fra uke til uke. Det serveres varm mat tre dager i uka.

Mat i Markveien barnehage - oddetallsuker

Mat i Markveien barnehage - oddetallsuker
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Hjemmebakt brød og rundstykker med variert pålegg og grønt Fiskedag, fiskerettene varieres Grøt med tilbehør Ris og fullkornspasta med tilbehør som kjøttsauser eller linser

Mat i Markveien barnehage - partallsuker

Mat i Markveien barnehage - partallsuker
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Hjemmebakt brød og rundstykker med variert pålegg og grønt Fiskedag, fiskerettene varieres Ris og fullkornspasta med tilbehør som kjøttsauser eller linser Suppedag - suppene varieres

Frokost

Kl. 7.30-9.00: De barna som ønsker det, kan spise frokost i barnehagen. Til frokost har barna med egen niste. Nistepakken kan bestå av frokostblanding, yoghurt, frukt eller brødmat.

Ettermiddagsmat ca kl. 13.30. 
Til ettermiddagsmat får barna knekkebrød, melk og frukt.

Gode matvaner

Vi ønsker at alle barn skal utvikle gode matvaner så tidlig som mulig. Vi anbefaler derfor produkter med lavt sukkerinnhold i nisteboksen. Det beste er yoghurter og frokostblandinger med lavt sukkerinnhold.
Enkelte barnehager har forbud mot syltetøy og brunost. Vi ønsker ikke å være fanatiske når det gjelder mat, og ser på det som naturlige ingredienser i et variert kosthold.

Det har vært en trend de siste årene å sende med barna små pakninger der de suger i seg innholdet. Vi anbefaler mat som må tygges. Dette gir gode tenner og tannhelse.

Hverdag og fest

Bursdagsfeiring

Mange barn i en barnehage betyr mange bursdagsfeiringer i året. Det kan bli mye søtsaker i løpet av et år. Markveien kulturbarnehage ønsker ikke å markere barnas bursdager med kaker, iskrem eller andre søtsaker. Vi markerer bursdager med å gjøre hyggelige ting sammen i barnehagen.

Men vi har fester som karneval, 17. mai, nissefest, internasjonal cafe osv. der vi koser oss med kaker, iskrem og annet godteri. Og noen ganger lager vi mat over bål når vi er på tur.

Barnehagebarn som lager mat på bål - Klikk for stort bilde

Kontaktinfo

Telefon 37 29 62 62

Adresse
Markveien 7c, 4876 Grimstad
Se Markveien kulturbarnehage i kart

Styrer
Sissel Nytun
 

Skal du sende melding om noe sensitivt?