Mat i barnehagen

Mat og måltider i barnehagen.

Matpenger

Matpenger dekker barnas formiddagsmat kl.11 og ettermiddagsmat ca. kl.13.30. Det serveres melk til alle måltider og frukt til ettermiddagsmåltidet.

Individuelle hensyn

Melken tilpasses barnas behov, laktoseredusert eller lignende. De minste barna får morsmelkerstatning. Si fra om barnet ditt har noen form for matintoleranse. Vi er en flerkulturell barnehage, og noen familier spiser halal eller unngår svin. Gi informasjon til barnehagen.

Frokost

Kl. 7.30-9.00: De barna som ønsker det, kan spise frokost i barnehagen. Til frokost har barna med egen niste. Nistepakken kan bestå av frokostblanding, yoghurt, frukt eller brødmat.

Formiddagsmat kl. 11

Dette måltidet består for det meste av brødmat, frukt og grønt. Pålegget er variert og består av ulike typer ost, makrell, leverpostei, kjøttpålegg og syltetøy. Vi har alltid rikelig med tomat, agurk og paprika til hvert måltid.

De minste barna spiser grøtblanding eller får middagsglass. Gjør avtale med personalet om hva dere ønsker barnet skal spise.

Ettermiddagsmat ca kl. 13.30.

Til ettermiddagsmat får barna knekkebrød og et begrenset utvalg av pålegg. De får også frukt og grønnsaker.

Varm mat

Vi har bare pedagogisk personell og ingen kjøkkenansatte, derfor serveres det varm mat innimellom.

Gode matvaner

Vi ønsker at alle barn skal utvikle gode matvaner så tidlig som mulig. Vi anbefaler derfor produkter med lavt sukkerinnhold i nisteboksen. Det beste er yoghurter og frokostblandinger med lavt sukkerinnhold.
Enkelte barnehager har forbud mot syltetøy og brunost. Vi ønsker ikke å være fanatiske når det gjelder mat, og ser på det som naturlige ingredienser i et variert kosthold.

Det har vært en trend de siste årene å sende med barna små pakninger der de suger i seg innholdet. Vi anbefaler mat som må tygges. Dette gir gode tenner og tannhelse.

Hverdag og fest

Bursdagsfeiring

Mange barn i en barnehage betyr mange bursdagsfeiringer i året. Det kan bli mye søtsaker i løpet av et år. Markveien kulturbarnehage ønsker ikke å markere barnas bursdager med kaker, iskrem eller andre søtsaker. Vi markerer bursdager med å gjøre hyggelige ting sammen i barnehagen.

Men vi har fester som karneval, 17.mai, nissefest, internasjonal cafe osv. der vi koser oss med kaker, iskrem og annet godteri.

Kontaktinfo

Telefon 37 29 62 62

Adresse
Markveien 7c, 4876 Grimstad
Se Markveien kulturbarnehage i kart

Styrer
Sissel Nytun
 

Skal du sende melding om noe sensitivt?