Barnehagen har fire avdelinger.
Barnehagen arbeider mye på tvers av avdelingene.
Planleggingen av det pedagogiske arbeidet avhenger av de barna og de barnegruppene vi til enhver tid har, i tillegg til personalets kompetanse og interesser. Vi må ivareta det enkelte barn og gi alle voksne mulighet til en trivelig og utviklende jobb. Personalet er spesielt opptatt av å gi rom for lek og oppfølging av enkeltbarn, og for utvikling av barnegruppen sosialt.
Felles visjon for de kommunale barnehagene
Et godt sted å være - leke og lære.
Hovedmål for barnehagen
"Barnet har god selvfølelse"
Delmål for barnehagen
- Barnet er trygt
- Det er positive forhold mellom barna
- Det er positive forhold mellom barn og voksne"
Begrunnelse for valg av målene
Vi legger stor vekt på å styrke det enkelte barns selvfølelse, fordi vi vet at et barn med tiltro til seg selv, er et trygt barn. Et trygt barn våger å undersøke sin omverden, og dermed utvikle den. Et barn med god selvfølelse, tør skape noe, være kreativ. Et barn med disse egenskapene, tør å være i gruppe, og kan vise omsorg overfor andre. Dette er sosial kompetanse. Et barn med god selvfølelse vil være tolerant overfor andres tanker, følelser og meninger. I alt vi gjør er det viktig å ta vare på den enkelte barns egenart, og gi det tro på egne muligheter.
I lek og samspill med andre barn og voksne, lærer det enkelte barn å forholde seg til andre mennesker. Det lærer å ta avgjørelser, vurdere problemer, løse oppgaver, samarbeide og vis omsorg.
Det er ikke likegyldig hvordan barnehagen drives, når barn skal tilegne seg denne basiskompetansen. Leken gir kunnskap og utvikler barnets sosiale evne. Gjennom leken trener barnet sin kompetanse. Kvaliteten i samspillet mellom barn-barn og mellom barn-voksne er avgjørende for kvaliteten på all læring. Omsorg og innlevelse er nøkkelord.
Hva vil det si å være en barnehage for alle?