Tidlig innsats for barn i risiko (TIBIR)

Er gullungen blitt egenrådig, motvillig og sta?

Les om råd og veiledning i PMTO-brosjyren vår. (PDF, 820 kB)

Er du en sliten og fortvilet forelder som er lei av å krangle med barnet ditt? Har dere hatt det vanskelig over tid, og skulle ønske at det gikk over….?
Da er du velkommen til å ta kontakt med PMTO-terapeuten i kommunen for en uforpliktende prat! Kanskje vi kan hjelpe deg til en bedre hverdag.

Tidlig innsats for barn i risiko (TIBIR)

TIBIR er et samlebegrep av tiltak i Grimstad kommune som inneholder individuell oppfølging gjennom PMTO-terapi eller TIBIR-foreldrerådgivning. Det kan også tilbys PMTO-foreldregruppekurs, TIBIR-sosial ferdighetstrening for barn og TIBIR-konsultasjon til ansatte i barnehage og skole. 

TIBIR er basert på foreldreveiledningsmetoden «Parent Management Traning-Oregon (PMTO). Dette er en veiledningsmetode der målet er at barn og voksne kan gjenopprette en positiv relasjon slik at negative mønster brytes og positivt samspill fremmes. 

Tilbudet retter seg mot familier og ansatte som arbeider med barn i aldersgruppen mellom 3 og 12 år.

Det inngås et forpliktende samarbeid basert på gjennomgang av fastlagte tema med utprøving og erfaringsutveksling av konkrete oppgaver. 

Årlige foreldregruppekurs

PMTO Foreldregruppekurs har vært flere år på rad, og tilbakemeldinger fra foreldre er svært gode! Foreldre forteller at de opplever kurset som praktisk nyttig i hverdagen.

Grimstad kommune arrangerer, i samarbeid med Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge (NUBU), kurs for foreldre som opplever utfordringer i hverdagen.

I løpet av et slikt kurs gjennomgås ulike foreldreverktøy som har vist seg nyttige og effektive. Kurset er praktisk rettet og vil ta utgangspunkt i dagligdagse situasjoner i familien. Eksempler fra hverdagen, som; morgen, - og/eller leggerutiner, lekser, måltider, søskenkrangling og manglende samarbeid.

Vi tilbyr i hovedsak individuelle tilbud til foreldre og ansatte som jobber med barn. Hvis du tenker at dette kan være noe for deg, så er du velkommen for en uforpliktende prat.

Du finner mer informasjon på følgende nettsider:

Kontaktinfo

PMTO-terapeut Renate Gruben
Telefon 37 25 03 24 / 945 04 584

PMTO-terapeut Stine Andreassen
Permisjon

Adresse:
Dømmesmoen, Fjæreveien 32,

Se beliggenhet og parkering