Fakta, råd og koronatesting

Testing av koronasmitte

I Grimstad kommune er det opprettet et tilbud for testing for koronasykdom. Teststasjonen er på brannstasjonen i Arendalsveien 26.

Teststasjonen er åpen alle hverdager, men kun for personer som er henvist dit fra fastlegen sin. Tidligere har det vært klare begrensninger på hvem som kan bli undersøkt, men fra 30. april er det også åpnet for at alle personer der fastlegen mistenker Covid-19-sykdom, kan testes.
Det betyr at dersom du har fått akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller tungpustethet, kan du kontakte fastlegen din, som så kan vurdere om du bør få utført en koronatest.

Karantene og isolering 

Alle som er i karantene skal forholde seg til gjeldende karanteneregler fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Riktig og god håndvask

Et av de beste tiltakene vi alle kan bidra med for å hindre smittespredning, er riktig og god håndvask.

Der det er tørkepapir tilgjengelig, så bruk det til å tørke hendene med. Hvis det ikke er papir, så sørg for at den smittede bruker eget håndkle.
De som får tjenester i hjemmet, må ha pumpesåpe og tørkepapir til personalet. 
Håndvask med såpe og vann - film fra Folkehelseinstituttet

Har du spørsmål eller trenger du informasjon?

Du skal kun ringe legevakt eller ambulanse når du trenger akutt hjelp.

Helsenorge.no

Siste oppdaterte informasjon finner du på nettsidene helsenorge.no. Her finner du fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak. 
Finn informasjon på helsenorge.no  

Folkehelseinstituttes nettsider fhi.no

Siste oppdaterte informasjon finner du alltid på folkehelseinstituttets nettsider. Her finner du fakta, råd og informasjon om symptomer, inkubasjonstid, behandling, reiser, arrangement og forebyggende tiltak. 
Finn informasjon på Folkehelseinstituttets nettsider

Helsedirektoratets informasjonstelefon

Finner du ikke svar på spørsmålet ditt, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon. Der får du svar på generelle spørsmål, som for eksempel i hvilke områder det foregår spredning og hvilke symptomer du skal være oppmerksom på. 
Ring Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015

Informasjon til barn og unge

Se Hvordan snakker vi med barn om koronaviruset?