For barn og unge som trenger noen å snakke med

Selv om det ikke er så mange som har vært smittet i Grimstad kommune i løpet av året som har gått, kan koronaepidemien gjøre hverdagen krevende og vanskelig.

Trenger du noen å prate med?

Er du redd og føler deg alene? Da er det viktig at du snakker med noen. Noen ganger er det godt å snakke med noen du kjenner. Det kan være en venn, foreldrene dine eller læreren din. Eller det kan være en du kjenner, og som du synes det er fint å snakke med. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen din. Helsesykepleier har mye trening i å snakke med barn og ungdom som har vonde tanker. Nummer til helsesykepleier ligger på skolens hjemmeside. 

Andre ganger kan det  føles bedre å snakke med noen som ikke kjenner deg fra før. På nettsidene til helsenorge.no finner du oversikt over mange chattetjenester og kontakttelefoner som er ment for deg som er ung og trenger noen å prate med. 

Alarmtelefon for barn og unge

Alarmtelefonen for barn og unge en åpen hele døgnet. 

Korspåhalsen – Røde kors

Korspåhalsen er gratis, trygt og anonymt for deg opp til 18 år, og har åpent på kvelden. Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Du kan også snakke med andre på din egen alder på

Barnevernsvakta

Grimstad kommune har en vaktordning for akutte henvendelser utenom arbeidstid. Hovedoppgaven er å hjelpe barn og familier i krise som trenger hjelp raskt. Ring telefon 38 07 54 00.

UngePårørende.no

ungepårørende.no er et nettsted som er laget for (og med) barn som er pårørende. En pårørende er er en slektning, venn, eller annen relasjon som føler omsorg eller ansvar for noen som har en funksjonsnedsettelse, er fysisk eller psykisk syk, rusavhengig, spillavhengig, innsatt i fengsel, eller er død. Du kan bruke chat, ringe eller sende brev og alle som jobber i ungepårørende har taushetsplikt. 

Informasjonsvideo for deg som er ung