Er du ikke digital og har spørsmål om koronasertifikat?
Da kan du kontakte oss på telefon 37 25 04 00 
hver mandag og tirsdag mellom kl. 9-15.

Koronatest og smitte

Generelle smittevernråd

Grunnleggende smittevernanbefalinger er fortsatt viktige, og vil begrense spredning av smittsomme sykdommer, inkludert covid-19.

 • Syke skal holde seg hjemme
 • God håndhygiene
 • Gode hoste- og nysevaner
 • Hold avstand der det er mulig
 • Følg de nasjonale retningslinjene for bruk av munnbind

Generelle smittevernråd fra Folkehelseinstituttet

Testing

helsenorge.no finner du informasjon om du bør teste deg. 

Hurtigtest/selvtest 

Hurtigtest henter du gratis på følgende steder - du behøver ikke bestille time eller registrere deg for å hente hurtigtest.

 • Koronasenteret, Løkengården
  Vesterled 15 (innkjøring fra Bark Silas vei)
  Hentetider: 
  Hver onsdag kl. 09-11 og hver torsdag samtidig som det vaksineres. Åpningstidene kan du se på nettsidene om koronavaksine.
   
 • Grimstad bibliotek
  Jernbanebrygga 1
  Mandag-fredag kl. 10-19 og lørdag kl. 10-15
   
 • BUA, som låner ut gratis utstyr, tok over lokalene til teststasjonen i Vesterled 15 i mai. Det er mulig å hente hurtigtester der i deres åpningstider

Registrering av positiv selvtest/hurtigtest? 

Du trenger ikke lenger registrere positiv selvtest/hurtigtest.  

Koronasertifikat

Koronasertifikat skal nå vise hvilke vaksiner og hvor mange du har fått. Boosterdosen (dose 4) synes ikke på koronasertifikatet, men den ligger inne på Helsenorge. Har du ikke mulighet til å logge deg inn på Helsenorge med elektronisk ID? Eller kan du ikke bruke smarttelefon, PC eller nettbrett? Da kan du bestille koronasertifikatet via brev i post. Du kan også ringe informasjonstelefonen for korona og få tilsendt en papirutskrift av koronasertifikatet i posten. Merk at det bare er den som trenger sertifikatet som selv kan ringe for bistand. Her finner du informasjon om koronasertifikat og innlogging for utskrift. Koronasertifikat - helsenorge.no

Ikke-digital bruker

Ikke-digital bruker er personer uten norsk fødsels- eller D-nummer.
Vi tilbyr utskrift over disk til ikke-digitale brukere ved Koronastasjonen Løkengården, Vesterled 15. Vi ser helst at du ringer på telefon 37 25 04 00 og avtaler tid for utskrift, fordi dette kan ta litt tid. Det er viktig at den som skal ha koronasertifikat møter opp selv, med gyldig legitimasjon, helst pass. Telefonen er bemannet hver mandag og tirsdag kl. 09.00-15.00.

Se tider her : Koronavaksine - Grimstad kommune

Det er gratis å hente ut koronasertifikatet ditt, uansett om du gjør det selv (via helsenorge) eller benytter kommunens tilbud til ikke- digitale brukere.

Test til ikke-digitale brukere for bruk i koronasertifikat

Det utføres nå ingen testing på koronasenteret.

Test i forbindelse med reise

Kulturhuset Legesenter tilbyr både PCR og hurtigtest i forbindelse med reise.
Storgaten 33, 4876 Grimstad
Telefon: 37 25 28 28

Du som skal reise utenlands har selv ansvar for å lese deg opp på hvilken test og hvilken dokumentasjon som kreves i forkant av timebestilling. Du må oppgi hva slags test du trenger, samt eventuelt behov for attest når du bestiller time for dette. Legekontorene har ikke kapasitet til å sjekke dette for deg. Legesenteret har egne priser for reisetester og attester. 

Det anbefales å laste ned en app til telefonen. Denne appen heter Reiseklar og her finner du Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering.

Vaksine

Alle som er anbefalt å ta covid-19-vaksine, oppfordres til å ta den.

Koronavaksinasjonsprogrammet (Folkehelseinstituttet)