Kan du av en eller annen grunn ikke møte opp til testtimen du har bestilt? 
Da ber vi deg avbestille timen, slik at andre som har behov for å teste seg kan overta den. Hvis du synes det er vanskelig å avbestille, send SMS til 90 91 89 45 med tidspunkt og etternavn.

Test i forbindelse med reise

Koronatest og smittesporing

Endringer i testing, isolasjon, smittesporing og karantene

Fra mandag 27. september endrer koronahverdagen seg mye. Da innfører regjeringen det de kaller nedjustert TISK (testing, isolasjon, smittesporing og karantene ). Det betyr at færre må gå i karantene og at kommunene i mindre grad skal drive med smittesporing.

Nedjustert TISK vil opprettholdes i kommunene i en overgangsperiode på ca fire uker, fram til man går over til en mer normal hverdag med økt beredskap.

1. oktober samles teststasjonen og smittesporingsteamet til ett team og heter nå Grimstad test- og smittesporing. Vi får felles telefonnummer og er tilgjengelige kl 8-22 på hverdager og kl 9-15 i helgene. 
Telefonnummer 90 91 89 45

Hva betyr nedjustert TISK for meg?

Kun karantene ved smitte i husstand og familie

 • Fra 27. september blir karantene kun en plikt for dem som er mest utsatt for smitte. Det betyr at du bare skal i karantene hvis noen andre i familien eller husstanden tester positivt og du ikke er fullvaksinert.
 • Øvrige nærkontakter blir fritatt fra karanteneplikt, ifølge de nye reglene

Test deg ut av karantene

 • Du kan også slippe karantene selv om noen i husstanden blir smittet. Da må du først teste seg. Dette forutsetter også at du kan holde avstand til den smittede der du bor.
  Dette kan skje på to måter:
  1. Daglig selvtesting med hurtigtest i sju dager. Da kan karantenen avsluttes.
  2. PCR-test annenhver dag på teststasjonen i sju dager (dag 1, 3, 5 og 7)

Nærkontakter bør test seg

Har du vært i nærkontakt med smittede, anbefales du nå å gjøre følgende:

 • Teste deg så snart du får vite at du har vært i nærkontakt
 • Begrense sosial kontakt til du får testsvar.
 • Gjøre «egenobservasjon» i ti dager. Ha lav terskel for å teste deg på nytt hvis du får symptomer. Dette er frivillig. Tar du selvtest, bør det gjøres to ganger med et døgns mellomrom.

Smittesporing: Du må selv varsle dine nærkontakter

 • Fra 27.september 21 er det ditt ansvar å si fra til dine nærkontakter dersom du smittes. Du bør oppfordre dem til å ta en test.
 • Rutinemessig smittesporing i regi av kommunen skal først og fremst begrenses til nærkontakter i husstanden
 • Skjer smitten på skole, arbeidsplass eller i idrettslag bør kommunen vurdere hvordan varsling kan skje. Også andre familiemedlemmer, festarrangører, restauranter, skoler eller arbeidsgivere kan gjøre dette. Kommunen skal bare unntaksvis bruke tid og krefter på smittesporing.
 • Ved nye, større lokale utbrudd kan imidlertid kommunen på egen hånd velge å skjerpe reglene

Hvem bør teste seg?

Hvis du har symptomer på covid-19 bør du bli testet. Se testkriterier for koronavirus

De vanligste symptomene på covid-19 er feber, hoste, sår hals, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Les mer om symptomer på helsenorge.no

Testingen foregår i eget telt ved brannstasjonen - Arendalsveien 26A
Testen foregår ved at helsepersonell kommer ut til deg i bilen. Har du ikke tilgang på bil, kan du komme gående eller syklende

Slik bestiller du testing

Husk at du må bestille time, du kan ikke møte opp uten en avtale. Det er gratis å ta testen. 
Vi tester kun om du har koronaviruset, vi tar ikke antistofftest. Testen er en nese- og halsprøve.  

Pålogging med MinID eller BankID. Du kan også bestille for andre, f.eks barn som ikke har egen BankID. 

Bestille koronatest

Trenger du hjelp til å bestille test, kan du ringe oss på telefon 90 91 89 45.
Vi prøver å skaffe deg time samme dag, men det kan hende vi er fullbooket.
Vår telefontid for booking av PCR-test er hverdager kl 08.30- 10.00 og kl 13.00-14.30 for time til neste dag.

Selvtesting

Etter nye lettelser fra helsedirektoratet vil det nå være mulig å erstatte karantene med selvtesting eller PCR- prøve (vanlig covid-test). Det vil si daglig selvtesting fra fremre nesekammer med Antigen hurtigtest i sju dager eller PCR-test annenhver dag i sju dager på teststasjonen. Utstyr for testing kan etter avtale hentes hos Grimstad test- og smittesporing, som holder til ved brannstasjonen.

Elever fra VG2 Salg og reiseliv ved Dahlske videregående skole har laget en fin steg-for-steg-film som viser deg hvordan du kan ta en hurtigtest hjemme. 

Test i forbindelse med reise

Dersom du trenger test i forbindelse med reise, jobbreise eller lignende, og trenger skriftlig dokumentasjon på testresultatet, ber vi deg primært kontakte fastlegen din for denne tjenesten. 
Kommunens teststasjon ved Brannstasjonen tilbyr hurtigtesting i forbindelse med reise.

Følgende legekontor tilbyr tester i forbindelse med reise:

 • Kulturhuset legesenter – både listepasienter og andre som ikke har fastlege, kan bestille hurtigtest.
 • Vinkjelleren legesenter - både listepasienter og andre som ikke har fastlege, kan bestille test. Det tilbys både PCR- og hurtigtest.
 • Medic Sør AS tilbyr gratis antigen-hurtigtest for bruk i koronasertfikatet, og for folk som skal reise eller på arrangement.

Vær klar over:

 • Kommunen tar ikke ansvar for svartiden på PCR-tester
 • Du må ringe det aktuelle legekontoret for å bestille time til test i god tid før du skal ut å reise. Legekontorene tilbyr ikke drop-in
 • Før du bestiller time, har du selv ansvar for å lese deg opp på hvilken test som kreves. Du må oppgi hva slags test du trenger og hvilket behov attesten gjelder. Legekontorene har ikke anledning til å sjekke dette for deg.

Hva koster testing?

 • Hurtigtest med registering på helsenorge.no -  kr 500
 • PCR med registrering på helsenorge.no - kr 500 
 • Attest - kr 250 kr i tillegg til prisen over

Drop i Kristiansand

Svar på prøven

Tester du positivt for koronavirus, blir du kontaktet av test- og smittesporingsteamet. 

Det tar vanligvis 1-2 dager før testen er analysert, men det kan ta noe lenger tid. Du kan selv se svaret på koronatesten din på helsenorge.no. Du blir ikke varslet når resultatet er klart, men må sjekke selv på nettsiden. Hvis du ikke har mulighet til å sjekke resultatet her, kan du ta kontakt med fastlegen din. 

Re-testing

Du behøver ikke teste deg på nytt (re-testing) når du er ferdig med isolasjonstiden. Dette er fordi en ny test ikke skiller mellom rester av dødt virus eller aktivt virus. Hvis du har mistanke om at du kan være smittet på nytt etter at det har gått ett år, ber vi deg ta kontakt med fastlegen din.