Har du nyoppståtte symptomer på covid-19 eller er nærkontakt til en smittet, kan du få utdelt hurtigtest av kommunen. Sjekk hvor kommunen deler ut hurtigtester.

Alle andre bør kjøpe hurtigtester selv for å ha i bakhånd. Hurtigtestene kan kjøpes på butikk/apotek og må være CE-merket.

Koronatest og smittesporing

Hvem bør teste seg?

Hvis du har symptomer på covid-19 bør du bli testet. Se testkriterier for koronavirus

De vanligste symptomene på covid-19 er feber, hoste, sår hals, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Les mer om symptomer på helsenorge.no

Testingen foregår i eget telt ved brannstasjonen - Arendalsveien 26A
Testen foregår ved at helsepersonell kommer ut til deg i bilen. Har du ikke tilgang på bil, kan du komme gående eller syklende

Slik bestiller du testing

Husk at du må bestille time, du kan ikke møte opp uten en avtale. Det er gratis å ta testen. 
Vi tester kun om du har koronaviruset, vi tar ikke antistofftest. Testen er en nese- og halsprøve.  

Pålogging med MinID eller BankID. Du kan også bestille for andre, f.eks barn som ikke har egen BankID. 

Bestille koronatest

Trenger du hjelp til å bestille test, kan du ringe oss på telefon 90 91 89 45.
Vi prøver å skaffe deg time samme dag, men det kan hende vi er fullbooket.
Vår telefontid for booking av PCR-test er hverdager kl 08.30- 10.00 og kl 13.00-14.30 for time til neste dag.

Selvtesting/hurtigtest

Dersom du trenger en hurtigtest for selvtesting, kan du kontakte test- og smittesporingsteamet på telefon 90 91 89 45 for å avtale henting. Hurtigtesten hentes på brannstasjonen  - ved testteltet, inngang på venstre side. Det er ringeklokke ved døren. (Arendalsveien 26 A). 

Hurtigtesten er gratis for deg som har symptomer eller er nærkontakt til en smittet. 

Elever fra VG2 Salg og reiseliv ved Dahlske videregående skole har laget en fin steg-for-steg-film som viser deg hvordan du kan ta en hurtigtest hjemme. 

Dette gjør du hvis du tester positivt

  • Ring kommunens test- og smittesporingsteam på 90 91 89 45 og gi beskjed om at du har testet positivt.
  • Ved positiv hurtigtest må du ta en test til, en såkalt PCR-test. Denne tar du ved den kommunale teststasjonen på Grimstad brannstasjon. Du kan avtale tidspunkt for testingen med test- og smittesporingsteamet, eller bestille selv 
  • Hold deg hjemme og unngå kontakt med andre mens du venter på svar på PCR-testen.

Bestille koronatest

Test i forbindelse med reise

Dersom du trenger test i forbindelse med reise, jobbreise eller lignende, og trenger skriftlig dokumentasjon på testresultatet, ber vi deg primært kontakte fastlegen din for denne tjenesten. 
Kommunens teststasjon ved Brannstasjonen tilbyr hurtigtesting i forbindelse med reise.

Vi anbefaler at du laster ned appen Reiseklar. Appen Reiseklar gir norske borgere på reise lett tilgang til reiseinformasjon, reiseråd og ikke minst reiseregistrering. Hensikten med Reiseklar er at nyttig og etterspurt informasjon skal bli enda lettere tilgjengelig for de som planlegger eller er på reise i utlandet.  Reiseklar kan lastes ned fra App Store og Google Play.

Følgende legekontor tilbyr tester i forbindelse med reise:

  • Kulturhuset legesenter – både listepasienter og andre som ikke har fastlege, kan bestille hurtigtest.
  • Vinkjelleren legesenter - både listepasienter og andre som ikke har fastlege, kan bestille test. Det tilbys både PCR- og hurtigtest.
  • Medic Sør AS tilbyr gratis antigen-hurtigtest for bruk i koronasertfikatet, og for folk som skal reise eller på arrangement.

Kommunen tar ikke ansvar for svartiden på PCR-tester. 

Drop i Kristiansand

Svar på prøven

Tester du positivt for koronavirus, blir du kontaktet av test- og smittesporingsteamet. 

Det tar vanligvis 1-2 dager før testen er analysert, men det kan ta noe lenger tid. Du kan selv se svaret på koronatesten din på helsenorge.no. Du blir ikke varslet når resultatet er klart, men må sjekke selv på nettsiden. Hvis du ikke har mulighet til å sjekke resultatet, kan du ta kontakt med fastlegen din. 

Re-testing

Du behøver ikke teste deg på nytt (re-testing) når du er ferdig med isolasjonstiden. Dette er fordi en ny test ikke skiller mellom rester av dødt virus eller aktivt virus. Hvis du har mistanke om at du kan være smittet på nytt etter at det har gått ett år, ber vi deg ta kontakt med fastlegen din.