Bassengtrening

Fysioterapitjenesten driver ulike bassengtilbud i varmtvannsbassenget på Berge gård senter. Tilbudet omfatter individuell bassengtrening, trening i smågrupper (2 – 6 deltagere) og trening i større grupper (10 – 12 deltagere).

Vannets oppdrift gjør at man beveger seg lettere, og med mindre smerte i bassenget, fordi man unngår den belastningen som kroppsvekten forårsaker på ledd, sener og muskulatur.

Målet med tilbudet

Bedre fysiske/motoriske ferdigheter, redusere smerte, forebygge feilstillinger i ledd og øke bevegelsesgleden. Hensikten er å lære deltagerne hva de selv kan gjøre i bassenget, slik at bassengtreningen kan fortsette på egenhånd, eller i andre grupper uten fysioterapeut som instruktør.

Hvem kan benytte seg av tjenesten?

Personer - i alle aldre – som kan følge fysioterapeutens bassengopplegg, og som har en funksjon/diagnose der bassengtrening med fysioterapeut er spesielt nyttig. Brukerne må kunne klare seg uten hjelp i garderoben og ute i bassenget, eller ordne med egen hjelper/assistent.

Hva omfatter tjenesten?

Tjenesten omfatter trening av styrke, utholdenhet, bevegelse, balanse og koordinasjon, og tilbys som individuell trening ved spesielle behov eller i egne grupper for førskolebarn/skolebarn/voksne med  ulike problemstillinger.   

Slik søker du

Dersom du ønsker å få vurdert om dette er et tilbud for deg, kan du kontakte fysio- og ergoterapitjenesten.    

Hva koster det?

Bassengtilbud er gratis for alle barn under 16 år, og for personer over 16 år som har en diagnose som gir rett til fri behandling. For andre settes egenandelen av Berge gård.  

Fant du det du lette etter?

Kontaktinfo

Fagleder
Elin Høyland

Telefon: 37 25 01 04
Mobil: 993 51 834
E-post: fysioterapi@grimstad.kommune.no
(Ikke skriv helseopplysninger/sensitiv informasjon i e-posten)