Visningsarena

Grimstad kommunes visningsarena for velferdsteknologi ligger sentralt plassert på Frivolltun bo- og omsorgssenter. Den består av flere rom med forskjellige elementer som kan bidra til å fornye omsorgstjenestene våre og gi mennesker mulighet til å bo trygt i egen bolig.

Mennesket i fokus

Vi jobber med innovasjon, økt mestring og trygghet for brukeren. I vårt arbeid står mennesket – ikke teknologien - sentralt. I tråd med nyere forskning ser vi på hvordan fargevalg, møbler, teknologiske løsninger og hjelpemidler kan danne et samspill som gir brukeren best mulig opplevelse av egen hverdag. Visningsarenaen gjør det mulig å se, teste og få tips og idéer til enkle løsninger som kan bidra til en tryggere og enklere hverdag i eget hjem.

Kompetanseutvikling

Visningsarenaen for velferdsteknologi gir brukere, pårørende og helsepersonell innblikk i enkle forbedringsmuligheter. Frivolltun innovasjonssenter og Utviklingssenteret for sykehjem og hjemmetjeneste arbeider sammen for å gjøre visningsarenaen på Frivolltun sentral for å heve kompetansen til ansatte i helse- og omsorgssektoren. Den gir også næringslivet en anledning til å være en del av utviklingen på vår hjemmebane.

Samarbeidsarena

Visningsarenaen er etablert i tett dialog med leverandører og NAV Hjelpemiddelsentralen. Velferdsteknologibedriftene ser at vi har spennende visjoner, og har gitt oss utstyr slik at vi kan øke vår kunnskap, samtidig som de får mulighet til å vise frem sine produkter. De får også et unikt testmiljø de kan bruke til opplæring av egne ansatte og kunder.

Se brosjyre (PDF, 591 kB) for mer informasjon.

Film

Vi har laget en en kort film som beskriver og viser visningsarenaen.

 

Diverse bilder fra visningsarena.  - Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter?