Varsling fra kommunen via SMS

Får du SMS fra kommunen?

I forbindelse med ny innsamlingsordning for renovasjon vil abonnenter bli varslet på sms gjennom UMS. Det samme gjelder for hus- og hytteeiere som har piper, der feieren skal feie eller ha tilsyn.
UMS er en nasjonal befolkningsvarsling som brukes av blant andre politiet, kommuner og strømleverandører.
Varslingen vil også kunne dreie seg om kriseberedskap eller kriseøvelse, vanningsforbud, valg og andre varslinger der hele eller deler av befolkningen kan nås.
Det viktig at hver husstand er registrert med  riktige telefonnumre. Da sikrer vi at de som skal ha meldinger, får dem – og at de som ikke skal ha melding, ikke får unødvendige beskjeder.

Hvor hentes opplysningene fra?

Privatperson: Registeret er i utgangspunktet basert på informasjon fra Folkeregisteret, tele- og mobiloperatører og Matrikkelen, men inneholder også oppføringer som er lagt inn av brukerne av våre varslingstjenester. Informasjonen fra Folkeregisteret er innhentet etter søknad fra hver enkelt bruker og etter godkjennelse fra Skattedirektoratet.

Bedrift: Registeret er i utgangspunktet basert på informasjon fra Brønnøysundregistrene (Enhetsregisteret), Postens adresseregister, tele- og mobiloperatører og Matrikkelen, men inneholder også oppføringer som er lagt inn av brukerne av våre varslingstjenester.

Hvordan sjekker jeg opplysningene?

For å sikre at rett person mottar viktig informasjon fra kommunen, kan du selv sjekke og korrigere informasjon.
Gå inn på nettadressen https://secure.ums.no/varsling365/Auth.aspx og følg instruksene for å logge deg på.

 

Fant du det du lette etter?