Lørdag 13. oktober

Ungdom. Identitet. Mangfold 

Tid: 1000-1900 i ukedager, 1000-1500 på lørdag

Sted: Biblioteket

Pris: Gratis

Påmelding: Nei

Arrangør: Grimstad bibliotek

Om fotoutstillingen:

 17. januar 2018 holdt genusfotograf Tomas Gunnarsson en workshop på Kristiansand folkebibliotek. 19 ungdommer deltok, alle fra Kristiansand-området og i 14–19 års alder.

 Utgangspunktet for workshopen var et ønske om å utforske og formidle lokale ungdommers tanker omkring identitet og mangfold. Vi ønsket å utfordre deres forhold til normer, stereotyper, fordommer og idealer knyttet til kjønn, legning og etnisitet. Ungdommene ble fotografert og intervjuet, og resultatet av denne workshopen vises nå fram som en fotoutstilling med tema ungdom, identitet og mangfold. 

Om Genusfotografen:

Tomas Gunnarsson er en ung svensk fotograf, som på kort tid har gjort seg bemerket for sin måte å utfordre etablerte normer og idealer gjennom fotografi. Tomas har lært kommuner i Sverige og Norge om viktigheten av å vise fram mangfoldet i samfunnet, og han har gitt både unge og voksne de nødvendige verktøyene for å gjennomskue og utfordre normer, stereotyper og fordommer i billedkulturen rundt oss og i media.

 

Kunst på tvers av land og alder

Tid: kl.12.00-15.00

Sted: Reimangården

Pris: Gratis inngang

Arrangør: Storgata barnehage og Kvalifiseringstjenesten

Storgata barnehage stiller ut fargerike barnebilder sammen med den etablerte kurdisk-irakiske kunstneren Jalal Jamal.

Jalal (1968-) er selvlært kunster som har arbeidet som profesjonell tegner siden 1983. Han levde av kunsten i sitt hjemland og var fra 2008-2013 medlem av Kunsthus-instituttet i sitt hjemdistrikt. Han har hatt over 10 separatutstillinger i Irak og Tyrkia, og etter en utstilling i Arendal i 2017 viser han nå bildene sine i Grimstad.

Jalal tegner og maler sterke bilder som utfordrer, og sammen men barnas lekne uttrykk utgjør denne utstillingen en spennende presentasjon av bilder på tvers av land og alder.

 

Yoga for alle

Tid: 10-11 

Sted: Grimstad Yoga, Storgaten 31, Grimstad

Pris: 0kr

Påmelding: www.grimstadyoga.no/yoga-for-alle

Arrangør: Grimstad Yoga

Torsdag og lørdag tilbyr vi en Yogatime som passer for alle. Dette vil være en nybegynner time med fysiske stillinger og bevegelser. Vi holder som alltid også fokus på pust, og avslutter med avspenning.

 

Barnas verdensdag

Tid: 1000-1400

Sted: Kulturskolen

Pris: Gratis

Arrangør:

Lørdag 13. oktober arrangeres årets største og mest internasjonale familie-arrangement i Grimstad for sjette år på rad! Kulturskolen i Markveien 7 transformeres totalt for denne familiefestivalen hvor musikk- og kulturuttrykk fra ulike deler av verden møtes. Her blir det lyder, lukter og smaker for alle og enhver!

Dørene åpner klokka 10, og barna kan oppleve ulike verksteder inne og utenfor huset. I år er det blant annet gjensyn med populære Herbie og hans streetdance fra Uganda og den flotte musikkforestillingen «Spor av dråper, og røde nebb» spilles tre ganger i løpet av dagen. Det blir mulighet til å prøve Familie –yoga, det blir to kunstverksteder med utprøving av spennende teknikker, musikk fra mange land og ansiktsmaling.

I tillegg til dette kan publikum lære seg å skrive navnet sitt med ulike typer alfabet, få håret sitt fletta, oppleve kaffeseremoni fra Eritrea samt smake på sambosa fra Somalia og asiatisk mat.

Velkommen til en dag for alle sansene og til store og små opplevelser for hele familien. Arrangementet er gratis og åpent for absolutt alle!

 

Åpen fotballtrening - fotball for integrering

Tid: 1500-1700

Sted: Sparebanken Sør Amfi

Pris: Gratis

Påmelding: Ikke nødvendig med påmelding

Arrangør: Privat initiativ i samarbeid med Kvalifiseringstjenesten

Fotball på tvers av landegrenser!

Lavterskel fotballtrening for menn over 18 år. Her er nordmenn en minoritet, så vi oppfordrer spesielt norske til å delta. Dette er en flott mulighet til å bli kjent med nye gjennom felles interesse for fotball.

 

Natteravnrunde

Tid: 22.00-01.00

Sted: Møtes på hotellet i sentrum kl.21.45

Arrangør: Natteravnene i Grimstad

Natteravnene er ett forebyggende tiltak med synlige, trygge og rusfrie voksne
Natteravnenes slag ord er «Vi var der da det IKKE skjedde»

Vi går tur hver fredag kveld mellom kl. 2200-0100 og lørdager fra 2300-0200.
På våre runder denne høsten har vi møtt mye bra ungdom, men vi møter også de som ikke har det så bra. Det har vært ulike hendelser denne høsten, hvor vi mener at Natteravnene har utgjort en forskjell for enkelt personer og situasjoner, som vi har møtt på i byen vår.

Bli med oss du også!

https://www.facebook.com/natteravngrimstad/ 

Fant du det du lette etter?