Mandag 8. oktober

Åpning av Uke 41 - Grimstad for alle

Tid: 10.00-11.00

Sted: Rådhussalen

Pris: Gratis og åpent for alle

Påmelding: Ikke nødvendig med påmelding

Arrangør: Grimstad kommune

Ordfører og rådmann åpner uka ved hjelp av sangere fra Jappa skole, mobbeombudet i Lillesand og kake.

 

Kunstprosjektet JEG. En presentasjon av barnas selvportrett.

Sted: Foajeen på UiA

Pris: Gratis og åpent for alle

Påmelding: Nei

Arrangør: Grimstad barnehage

Barna har studertsett selvportretter av kunstnere fra alle verdensdeler, og vet hva et selvportrett er. Så har de studert seg selv i speilet, og laget portretter av seg selv med ulike teknikker. Her er mye humor, og kreativitet. Vi presenterer barnas selvportrett, og barnas egne kommentarer til det de har laget.

Dette blir en morsom mix av portretter laget av våre egne barn og av kunstnere fra ulike kontinenter.

 

Folk møter folk

Tid: 12.00-13.30

Sted: Biblioteket

Pris: For inviterte, men mulig å delta som publikum (gratis)

Påmelding: Ikke nødvendig med påmelding

Arrangør: Grimstad kommune

Folk møter folk er et prosjekt der spesielt inviterte personer med utenlands opprinnelse møter inviterte personer fra lokalmiljøet med tanke på verdifull nettverksbygging og vennskap.

Lokale deltakere er blant annet: Ordfører Kjetil Glimstad, banksjef Jan Gordon Tobiassen, leder i Næringsforeningen Espen Nystad, biblioteksjef Brit Østerud, lege Knut Tuv, Høyrepolitiker Line Ostad, Arbeiderpartipolitiker Ailen Roås, Kjetil Jørgensen fra Apotekergaarden og Arnt Olaf Knutsen som er viseadministrerende direktør i J.J.Ugland.

 

Kvinner kan!

Tid: 18.00-20.30

Sted: Sammen-senteret i Smith Petersenegate 5 (nær NAV)

Pris: Gratis

Påmelding Ikke nødvendig med påmelding

Arrangør: Sammen-senteret

En møteplass for kvinner i Grimstad, hvor målet er å gi innvandrerkvinner i Grimstad & omegn et meningsfylt tilbud på fritiden, som tilfører kvinnene praktisk kunnskap og øker forståelsen for det norske samfunnet.

Se gjerne Facebook Kvinner kan – Sammen senteret

 

Ibsens demoniske kvinner

Tid: 1900

Sted: Biblioteket, Salen

Pris: Gratis

Påmelding Ikke nødvendig med påmelding

Arrangør: Grimstad bys museer, Aust-Agder museum og arkiv, Ibsenhuset og Grimstad bymuseums Venner

I 1890, mens Henrik Ibsen var opptatt med å forfatte Hedda Gabler, raste debatten bant tyske forskere om Ibsens kvinnetyper: Var norske kvinner så hakkende gale eller var disse fantasiprodukter i dikterens hode som ble til litteratur? Friedrich Engels reiste samme sommer til Norge for å undersøke saken. Men hvordan forholdt de seg til Ibsens dramatiske prosjekt, og representerte samtidsdramaene brudd eller kontinuitet i forfatterskapet? Hvorfor var alle de sterke kvinnene moderløse og hvordan utfordret de mannssamfunnet?

Erik Henning Edvardsen er leder av Ibsenmuseet i Oslo. Han har bl.a. skrevet bøkene Henrik Ibsen om seg selv og Henrik Ibsens Christiania. Han var også med i ekspertpanelet bak den vitenskapelige utgaven av samlede verker; Henrik Ibsens skrifter.

 

Ungdom. Identitet. Mangfold

Tid: 1000-1900 i ukedager, 1000-1500 på lørdag

Sted: Biblioteket

Pris: Gratis

Påmelding: Nei

Arrangør: Grimstad bibliotek

Om fotoutstillingen:

 17. januar 2018 holdt genusfotograf Tomas Gunnarsson en workshop på Kristiansand folkebibliotek. 19 ungdommer deltok, alle fra Kristiansand-området og i 14–19 års alder.

 Utgangspunktet for workshopen var et ønske om å utforske og formidle lokale ungdommers tanker omkring identitet og mangfold. Vi ønsket å utfordre deres forhold til normer, stereotyper, fordommer og idealer knyttet til kjønn, legning og etnisitet. Ungdommene ble fotografert og intervjuet, og resultatet av denne workshopen vises nå fram som en fotoutstilling med tema ungdom, identitet og mangfold. 

Om Genusfotografen:

Tomas Gunnarsson er en ung svensk fotograf, som på kort tid har gjort seg bemerket for sin måte å utfordre etablerte normer og idealer gjennom fotografi. Tomas har lært kommuner i Sverige og Norge om viktigheten av å vise fram mangfoldet i samfunnet, og han har gitt både unge og voksne de nødvendige verktøyene for å gjennomskue og utfordre normer, stereotyper og fordommer i billedkulturen rundt oss og i media.

Fant du det du lette etter?