Onsdag 10. oktober

Ungdom. Identitet. Mangfold 

Tid: 1000-1900 i ukedager, 1000-1500 på lørdag

Sted: Biblioteket

Pris: Gratis

Påmelding: Nei

Arrangør: Grimstad bibliotek

Om fotoutstillingen:

 17. januar 2018 holdt genusfotograf Tomas Gunnarsson en workshop på Kristiansand folkebibliotek. 19 ungdommer deltok, alle fra Kristiansand-området og i 14–19 års alder.

 Utgangspunktet for workshopen var et ønske om å utforske og formidle lokale ungdommers tanker omkring identitet og mangfold. Vi ønsket å utfordre deres forhold til normer, stereotyper, fordommer og idealer knyttet til kjønn, legning og etnisitet. Ungdommene ble fotografert og intervjuet, og resultatet av denne workshopen vises nå fram som en fotoutstilling med tema ungdom, identitet og mangfold. 

Om Genusfotografen:

Tomas Gunnarsson er en ung svensk fotograf, som på kort tid har gjort seg bemerket for sin måte å utfordre etablerte normer og idealer gjennom fotografi. Tomas har lært kommuner i Sverige og Norge om viktigheten av å vise fram mangfoldet i samfunnet, og han har gitt både unge og voksne de nødvendige verktøyene for å gjennomskue og utfordre normer, stereotyper og fordommer i billedkulturen rundt oss og i media.

 

Kunstprosjektet JEG. En presentasjon av barnas selvportrett.

Sted: Foajeen på UiA

Pris: Gratis og åpent for alle

Påmelding: Nei

Arrangør: Grimstad barnehage

Barna har studertsett selvportretter av kunstnere fra alle verdensdeler, og vet hva et selvportrett er. Så har de studert seg selv i speilet, og laget portretter av seg selv med ulike teknikker. Her er mye humor, og kreativitet. Vi presenterer barnas selvportrett, og barnas egne kommentarer til det de har laget.

Dette blir en morsom mix av portretter laget av våre egne barn og av kunstnere fra ulike kontinenter.

 

Kunst på tvers av land og alder

Tid: kl.15.00-18.00

Sted: Reimangården

Pris: Gratis inngang

Arrangør: Storgata barnehage og Kvalifiseringstjenesten

Storgata barnehage stiller ut fargerike barnebilder sammen med den etablerte kurdisk-irakiske kunstneren Jalal Jamal.

Jalal (1968-) er selvlært kunster som har arbeidet som profesjonell tegner siden 1983. Han levde av kunsten i sitt hjemland og var fra 2008-2013 medlem av Kunsthus-instituttet i sitt hjemdistrikt. Han har hatt over 10 separatutstillinger i Irak og Tyrkia, og etter en utstilling i Arendal i 2017 viser han nå bildene sine i Grimstad.

Jalal tegner og maler sterke bilder som utfordrer, og sammen men barnas lekne uttrykk utgjør denne utstillingen en spennende presentasjon av bilder på tvers av land og alder.

 

Mangfoldsdag på Kvalifiseringstjenesten

Tid: 1000-1300

Sted: Kvalifiseringstjenesten, Dybedalsveien 11

Pris: Gratis

Påmelding: Ikke nødvendig med påmelding

Arrangør: Grimstad voksenopplæring

Kort tekst om innhold og program:

Mangfoldet ved Voksenopplæringen blir synlig gjennom at deltakerne selv presenterer seg. Både deltakere ved spes.ped og deltakere i norskopplæring viser hvem de er gjennom kunst, mat, musikk, farger og tradisjoner.

 

Småbarnstreff i Grimstad misjonskirke

Tid: 09.30 – 12.30

Sted: Grimstad misjonskirke, Grooseveien 36, 3. etasje (vi har heis!)

Pris: Gratis

Påmelding: Det trengs ingen påmelding. Alle er velkommen til å komme og gå når det passer den lille innenfor åpningstiden. Har du spørsmål, kontakt barne- og familiearbeider Grace Torsøe Johansen på mail grace@grimstadmisjonskirke.no eller tlf/sms 926 45 159.

Arrangør: Grimstad misjonskirke

På småbarnstreff får du møte og bli kjent med andre som er hjemme med barn, og barna får være sammen med andre barn. Vi leker, prater og lager et bilde med trykk av barnets hånd. Kl. 11 har vi en kort samlingsstund med sang, der barna også får riste på rytmeinstrumenter. Etterpå spiser vi lunsj sammen. Alle tar med sin egen nistepakke med mat og drikke til barnet og seg selv. Kaffe/te/kakao kan kjøpes for 10 kr. De som ønsker å spise ute, kan ta nistepakken med ut i gapahuken i skogen utenfor. Velkommen!


Finn mer informasjon på www.grimstadmisjonskirke.no

 

Fra "De" til "Vi"

Tid: kl. 15.00

Sted: Grimstad Bibliotek

Pris: Gratis

Påmelding: Ingen påmelding

Arrangør: Jappa skole

Prosjektgruppa i Kompetanse for Mangfold presenterer Jappa skoles arbeid med inkludering av nyankomne minoritetsspråklige barn.

 

Språkkafé på Biblioteket

Tid: 1500-1700

Sted: Biblioteket

Pris: Gratis

Påmelding Ikke nødvendig med påmelding

Arrangør: Siri Hoff i samarbeid med biblioteket

Språkkafé er et tilbud til deg som snakker litt norsk, men ønsker å bli bedre.

Vi treffes til en hyggelig prat over en kopp kaffe eller te hver onsdag fra kl. 15.00 – 17.00, i møterom Henrik (1. etasje).

Snakker du norsk og vil gi innvandrer mulighet til å praktisere og øve norsk er du hjertelig velkommen. I tillegg til å øve norsk får man mulighet til å lære hverandre å kjenne og lære nytt om mennesker fra andre land.

 

Norsktrening med Røde Kors

Tid: 1800-1930

Sted: Røde Kors sine lokaler i Garveriet, Storgaten 71

Pris: Gratis

Påmelding Ikke nødvendig med påmelding

Arrangør: Røde Kors

Norsktrening er et lavterskeltilbud der flyktninger og innvandrere trener på norsk språk i en uformell sammenheng.

Dette er en hyggelig møteplass hvor norske og innvandrere kan treffes for å snakke sammen og spesielt gi innvandrere en mulighet til å øve seg i norsk.

Det er behov for flere norske frivillige og plass til flere som vil trene på norske. Du kan komme en gang eller bli med fast hver uke. Dette er en trivelig og meningsfull møteplass.

Det er bare å komme - både frivillige og innvandrere!

http://www.grimstadrodekors.no/

Fant du det du lette etter?