Tirsdag 9. oktober

Ungdom. Identitet. Mangfold 

Tid: 1000-1900 i ukedager, 1000-1500 på lørdag

Sted: Biblioteket

Pris: Gratis

Påmelding: Nei

Arrangør: Grimstad bibliotek

Om fotoutstillingen:

 17. januar 2018 holdt genusfotograf Tomas Gunnarsson en workshop på Kristiansand folkebibliotek. 19 ungdommer deltok, alle fra Kristiansand-området og i 14–19 års alder.

 Utgangspunktet for workshopen var et ønske om å utforske og formidle lokale ungdommers tanker omkring identitet og mangfold. Vi ønsket å utfordre deres forhold til normer, stereotyper, fordommer og idealer knyttet til kjønn, legning og etnisitet. Ungdommene ble fotografert og intervjuet, og resultatet av denne workshopen vises nå fram som en fotoutstilling med tema ungdom, identitet og mangfold. 

Om Genusfotografen:

Tomas Gunnarsson er en ung svensk fotograf, som på kort tid har gjort seg bemerket for sin måte å utfordre etablerte normer og idealer gjennom fotografi. Tomas har lært kommuner i Sverige og Norge om viktigheten av å vise fram mangfoldet i samfunnet, og han har gitt både unge og voksne de nødvendige verktøyene for å gjennomskue og utfordre normer, stereotyper og fordommer i billedkulturen rundt oss og i media.

 

Kunstprosjektet JEG. En presentasjon av barnas selvportrett.

Sted: Foajeen på UiA

Pris: Gratis og åpent for alle

Påmelding: Nei

Arrangør: Grimstad barnehage

Barna har studertsett selvportretter av kunstnere fra alle verdensdeler, og vet hva et selvportrett er. Så har de studert seg selv i speilet, og laget portretter av seg selv med ulike teknikker. Her er mye humor, og kreativitet. Vi presenterer barnas selvportrett, og barnas egne kommentarer til det de har laget.

Dette blir en morsom mix av portretter laget av våre egne barn og av kunstnere fra ulike kontinenter.

 

Sosial kontroll - må vi vite og gjøre noe med det?

Tid: 1000-1400

Sted: Biblioteket

Pris: Gratis

Påmeldig: Påmelding innen 1.10: https://response.questback.com/vaf/w5mtflctha

Arrangør: Agder for alle

I Uke 41 - Grimstad for alle har Agder for Alle et seminar om sosial kontroll, med blant andre forsker og amanuensis Solveig Omland, Minela Kosuta, som har levert en master om emnet og Linn Iren Engemyr Knutsen som presenterer et verktøy for å forebygge negativ sosial kontroll på voksenopplæringer.

Facebook https://www.facebook.com/Agder-for-alle-InspirasjonsKILDEN-279275382113507/

 

Lunsjforedrag: Skipsjus på tvers av landegrenser - fra Aleppo til Grimstad

Tid: 12.00-12.30

Sted: J.J.Ugland

Pris/påmelding: Lukket arrangement for ansatte ved J.J.Ugland 

Arrangør: J.J.Ugland i samarbeid med Grimstad kommune

Ugland ønsker at Grimstad skal være en by for alle! I Uke 41 deltar de derfor med en representant på «Folk møter folk» og inviterer sine ansatte til lunsjforedrag hvor foredragsholder er Mazen Haliwi.

 Mazen er syrisk flyktning med en spennende historie, og blant annet portrettert i Fredrik Græsvik sin bok «Flukten.» Mazen og familien er bosatt i Grimstad, han har praksis på Gard og er engasjert i lokalmiljøet.

 

Cristinas café

Tid: 1400-1700

Sted: Ungdomsklubben Huset i Markveien 7

Pris: Gratis.

Påmelding: Nei.

Barn og unge kan komme og få litt mat og et sted å være. Kvalifiseringstjenesten arrangerer leksehjelp samme sted fra 1600-1800.

 

Huset - ungdomsklubb

Tid: 1400-1800

Sted: Markveien 7

Pris: Gratis

Påmelding: Nei

Ungdommens egen fritidsklubb. Her kan du henge med venner, få deg en matbit og finne på gøye ting. 

 

Fra serieflykting til seriegründer

Tid: 14.30-16.00

Sted: Grimstad Kulturhus, Catilina

Pris/påmelding: Foredraget er gratis og krever ikke påmelding. Dersom du vil reservere billetter til grupper på min. 10 personer sender du mail til linn.knutsen@grimstad.kommune.no   

Arrangør: Arrangementet er et samarbeid mellom Grimstad Kommune, Grimstad Næringsforening og med støtte fra Sparebank 1 SR-bank.

Tirsdag 9.oktober gjester Aiman Shaqura “Grimstad for alle”, og du inviteres til et spennende foredrag av gründeren bak Give a Job og Charge.

Aiman Shaqura er født som palestinsk flyktning i Libanon, han har gått fra å være serieflyktning i 10 år, innom 12 land til å bli en velykket seriegründer med base på Toten.

 I dag er han siviløkonom og sosial- entreprenør med nasjonalt fokus på 'next practice' innenfor inkludering og forvaltning av de nye ressursene i Norge. Hans egne selskaper har alltid fokusert på å gi mennesker en sjanse og fokusert mer på menneskets 'drive' enn flotte CV'r. Han er også mannen bak konseptet Give a Job som hjelper nyankomne flyktninger ut i arbeid, og inkubatoren Charge som utvikler mangfoldige startups til å bli både økonomisk bærekraftige, skape nye arbeidsplasser og løfte de frem som nye rollemodeller.

Prosjektene opplever internasjonal interesse og har blant annet vært brukt som gode eksempler på samfunnsinnovasjon av FN og Europarådet.

Aiman er også oppnevnt av Kunnskapsdepartementet til å ta del i integreringspanelet for perioden 2018-2019, og skal gi råd og innspill til regjeringens arbeid med ny integreringsstrategi.

I foredraget får du servert en spennende historie, konkrete erfaringer og utfordringer om å tenke litt annerledes.

Fant du det du lette etter?