Torsdag 11. oktober

Ungdom. Identitet. Mangfold 

Tid: 1000-1900 i ukedager, 1000-1500 på lørdag

Sted: Biblioteket

Pris: Gratis

Påmelding: Nei

Arrangør: Grimstad bibliotek

Om fotoutstillingen:

 17. januar 2018 holdt genusfotograf Tomas Gunnarsson en workshop på Kristiansand folkebibliotek. 19 ungdommer deltok, alle fra Kristiansand-området og i 14–19 års alder.

 Utgangspunktet for workshopen var et ønske om å utforske og formidle lokale ungdommers tanker omkring identitet og mangfold. Vi ønsket å utfordre deres forhold til normer, stereotyper, fordommer og idealer knyttet til kjønn, legning og etnisitet. Ungdommene ble fotografert og intervjuet, og resultatet av denne workshopen vises nå fram som en fotoutstilling med tema ungdom, identitet og mangfold. 

Om Genusfotografen:

Tomas Gunnarsson er en ung svensk fotograf, som på kort tid har gjort seg bemerket for sin måte å utfordre etablerte normer og idealer gjennom fotografi. Tomas har lært kommuner i Sverige og Norge om viktigheten av å vise fram mangfoldet i samfunnet, og han har gitt både unge og voksne de nødvendige verktøyene for å gjennomskue og utfordre normer, stereotyper og fordommer i billedkulturen rundt oss og i media.

 

Kunstprosjektet JEG. En presentasjon av barnas selvportrett.

Sted: Foajeen på UiA

Pris: Gratis og åpent for alle

Påmelding: Nei

Arrangør: Grimstad barnehage

Barna har studertsett selvportretter av kunstnere fra alle verdensdeler, og vet hva et selvportrett er. Så har de studert seg selv i speilet, og laget portretter av seg selv med ulike teknikker. Her er mye humor, og kreativitet. Vi presenterer barnas selvportrett, og barnas egne kommentarer til det de har laget.

Dette blir en morsom mix av portretter laget av våre egne barn og av kunstnere fra ulike kontinenter.

 

Kunst på tvers av land og alder

Tid: kl.15.00-18.00

Sted: Reimangården

Pris: Gratis inngang

Arrangør: Storgata barnehage og Kvalifiseringstjenesten

Storgata barnehage stiller ut fargerike barnebilder sammen med den etablerte kurdisk-irakiske kunstneren Jalal Jamal.

Jalal (1968-) er selvlært kunster som har arbeidet som profesjonell tegner siden 1983. Han levde av kunsten i sitt hjemland og var fra 2008-2013 medlem av Kunsthus-instituttet i sitt hjemdistrikt. Han har hatt over 10 separatutstillinger i Irak og Tyrkia, og etter en utstilling i Arendal i 2017 viser han nå bildene sine i Grimstad.

Jalal tegner og maler sterke bilder som utfordrer, og sammen men barnas lekne uttrykk utgjør denne utstillingen en spennende presentasjon av bilder på tvers av land og alder.

 

Yoga for alle

Tid: 10-11 

Sted: Grimstad Yoga, Storgaten 31, Grimstad

Pris: 0kr

Påmelding: www.grimstadyoga.no/yoga-for-alle

Arrangør: Grimstad Yoga

Torsdag og lørdag tilbyr vi en Yogatime som passer for alle. Dette vil være en nybegynner time med fysiske stillinger og bevegelser. Vi holder som alltid også fokus på pust, og avslutter med avspenning.

 

Hvordan skrive C.V. eller jobbsøknad og hvordan gjøre et godt jobbintervju?

 

Tid: 10:00 – 14:00

Sted: Levermyr klubbhus

Pris: Gratis

Påmelding rn@fkjerv.no

Arrangør: Jerv og Bemanningsbyraaet

Bemanningsbyraaet kommer og holder et miniforedrag om det å lage god jobbsøknad, hjelp til C.V. og hvordan man bør opptre under et jobbintervju. Etter foredraget vil man kunne få en-til-en-konsultasjon av tre eksperter fra Bemanningsbyraaet.

 

Turgruppe - Grimstad frivilligsentral

Tid: 10-13

Sted: Berge gård

Pris: Gratis

Påmelding: Ingen

Arrangør: Grimstad Frivilligsentral

Turen starter kl. 10 på torsdager fra Berge gård senter, Tønnevoldsgate 19 (fra Frivilligsentralen). Vi går fra Frivilligsentralen, eventuelt kjører vi samlet til et egnet turområde. Gruppe 1 går 6-8 km og Gruppe 2 går 3-4 km. Dersom været tillater det, spiser vi medbrakt matpakke. Turen slutter ved Frivilligsentralen i Grimstad med kaffe og vafler. 

Åpent for alle- uansett alder, kjønn, etnisitet osv. Alle er velkommen til å delta.

Mer info på Frivilligsentralens Facebookside

 

Heltidsprosjektet i Arendal og Grimstad kommuner

Tid: 15.00-16.00

Sted: Biblioteket i Grimstad

Pris: 0

Påmelding (dersom påmelding kreves må det oppgis en e-post/tlf):

Arrangør: Grimstad kommune v/HR avdelingen

Prosjektleder Ola Sigmundstad fra Arendal kommune og prosjektleder Ingvill Ohr fra Grimstad kommune deler erfaringer og gode historier fra arbeidet med heltid i de respektive kommunene.

 

Frivilligbørs

Tid: 17-20

Sted: Dahlske vgs

Pris: gratis

Påmelding: https://www.grimstad.kommune.no/tjenester/kultur-idrett-og-fritid/grimstad-frivilligsentral/

Arrangør: Grimstad Frivilligsentral

Frivilligbørs er en bytteplass der næringsliv, frivillige organisasjoner og offentlige tjenesteprodusenter kan møtes for å inngå sosiale partnerskap og kontrakter om kortsiktig eller langsiktig samarbeid. Valuta som gjelder på frivilligbørs er tid, arbeidsinnsats, kompetanse, samarbeid og lokalt engasjement. Penger er ikke anvendbar valuta.

Programmet

Kl. 17:00        Dørene åpnes, registrering, mingling og møteplasser. Enkel servering.

Kl. 18:00        Børstimen.

Kl. 19:30        Avslutning, premiering, underholdning og mat.

Premier til de som inngår flest og mest kreative avtaler.

Sang og musikk av Steffen Jacobsen og et lite varmt måltid!

KL.20:00       FrivilligBørsen er slutt for i år! Vel hjem!

Facebookside

Facebookevent 

 

Religion - identitet - likestilling

Tid: kl. 1800

Sted: Uglandsstua, Universitetet i Agder, Campus Grimstad

Pris: Kr. 100

Påmelding: Ingen påmelding

Arrangør: Landvik og omegn filosofiske selskap.

Vi vil drøfte hva religion kan bety for den troendes identitet; hvordan den kan være en kilde til mening og glede, men også oppleves problematisk og undertrykkende. Hva gjør at religiøs tro både kan motivere for å arbeide for likestilling og være et hinder for et slikt arbeid?

Dette er et enkeltstående åpent møte, men det inngår også i en serie møter der vi på et filosofisk grunnlag tar opp religionens rolle i Europa i historien og i nåtiden.

 

Mannen i speilet 

Tid: 19.00

Sted: Grimstad Kulturhus, Catilina

Pris: 150-275

Påmelding: Billetter kjøpes på nett eller ved henvendelse på Kulturhuset

En sterk og modig fortelling om trangen til å akseptere seg selv og sin egen historie

Alexander vokste opp i Bodø sammen med en bror som tidlig ble rusavhengig. En nå avdød far som var alkoholiker, og sin kjære mor som prøvde å holde familien samlet hele veien.

I dag er han en vellykket foredragsholder. "Mannen i speilet " har altså ingenting med Michael Jackson å gjøre.

Dette er fortellingen om livet til Alexander, fremført av Alexander selv med Bjørn Sundquist som fortellerstemme. En rørende og overraskende morsom historie som blir en reise inn i det vakre, ukjente, og såre i oss mennesker. Dette er en fortelling om menneskene Alexander møtte på veien. Selv kaller han de støttespillere– og om det mennesket han selv ble – om innsikten og håpet han fant på veien.

Selv kaller han forestillingen en gave fra ham selv til samfunnet.

I teaterstykket sier han:

"Dere har dager som er fantastiske. Dere har dager hvor dere bare ønsker å forsvinne under dyna og bli der. Og når dere befinner dere i en sånn stund, så vil jeg at dere skulle huske følgende. At det ble folk av lille Alexander fra Colombia."

Publikum mener:

"Fantastisk forestilling med hjertet i hånden!"

"En modig og sterk forestilling som jeg håper mange kommer til å se. Alexander forteller åpent og smertefullt ærlig om psykisk helse og vanskelig oppvekst. Men likevel ydmyk over at han har hatt gode hjelpere på veien. Jeg anbefaler denne forestillingen på det varmeste!"

 

Aseem - historien om musikalen og arbeidet mot barnearbeid

Tid: kl.19.00

Sted: Apotekergaarden, 2.etg

Pris: Gratis

Påmelding (dersom påmelding kreves må det oppgis en e-post/tlf):

Arrangør: Musikalen Aseem, Grimstad teaterverksted

«I dag arbeider ett av seks barn mellom 5 og 14 år for å holde seg i live. Barnearbeid hindrer barn i å utvikle og utfolde seg. Det frarøver dem skolegang, skader helsen deres, og setter fremtiden på spill.» Unicef  

Vi vil gjøre noe med det!

Grimstad Teaterverksted setter høsten 2018 opp musikalen Aseem. Her følger vi 13 år gamle Aseem som bor på fabrikken hvor han lager klær som selges billig til butikkene i Europa.   

Med humoristiske virkemidler og overraskende vendinger i historien tas publikum med på en reise som både utfordrer og begeistrer og som vekker både tårer og latter.  Dette er en nyskrevet musikal som spenner fra klassisk til rock og får fram gåsehuden hos publikum. Kostymer, rytmer og dans tar oss til eksotiske Sør-Asia, midt i Grimstad sentrum en høstkveld.   
Manus og musikk er skrevet av Trond Vorhaug som har fått med seg et stjernelag av musikere.  Ved hjelp av historien til Aseem ønsker Trond «å endre verden»

Bli med og hør Tronds fortelling, hans engasjement og tro på forandring.
Eventuelt overskudd går til organisasjonen Hope for Justic og deres arbeid.

Facebook.com/MusikalenAseem2018

Fant du det du lette etter?