Lagene

WorldTour-lag

Mitchelton-Scott
Det australske laget Mitchelton-Scott kommer igjen til Tour des Fjords for å kjempe om seiere. Laget kjent blant annet fra sitt eget «Backstage Pass» har ved flere anledninger vist seg fram i Norge og stiller igjen til start. Med flere store talenter på laget, har laget dratt opp det allerede høye nivået på australsk sykling enda mer. Som lag har de vunnet ritt som Milano Sanremo, Il Lombardia, Liège – Bastogne – Liège og Paris – Roubaix. Få lag er bedre å sikre seieren når det gjelder som mest, og vi kan forvente presise angrep og effektive avslutninger for å sikre seieren igjen.

Dimension Data
Edvald Boasson Hagens Team Dimension Data stiller til start nok en gang til start i Tour des Fjords. Med etappeseirer fra Tour de France, Eneco Tour og fjorårets seier i nettopp Tour des Fjords, kommer nok de forsvarende mesterne til og gi alt for seier.

Det Sørafrikansk registrerte World Tour laget ble etablert for å fremme sykling i Afrika og sammen med den veldedige organisasjonen Qhubeka, donerer de sykler til dem som trenger det

Team LottoNL – Jumbo
De nederlandske lotterivinnerne, Team LottoNL – Jumbo, reiser igjen opp til Norge. Denne gangen satser de på å slå fra seg i Tour des Fjords, og helst reise hjem med seiere i bagasjen. Som lag har herrene tatt topplasseringer i ritt som Giro d’Italia, Vuelta a España og Tour de France. Laget er kjent for talentutvikling og har de senere årene signert flere ryttere for utvikling, blant annet norske Amund Grøndahl Jansen. Etter en sterk presentasjon i fjorårets Tour des Fjords, vil nok laget igjen forsøke å ta hjem den trøya som matcher draktene best; den gule ledertrøya.

Team Sunweb
Under VM i Bergen 2017 sto Team Sunweb for en aldri så liten skrell. Som et av få lag med dame- og herrelag, tok Team Sunweb seierne på lagtempo for begge kjønn. Herrelaget har i tillegg vunnet konkurranser som den grønne og den prikkete trøya i Tour de France, flere etapper i samme ritt og sammenlagt seieren i Giro d’Italia. Nå stiller herrelaget opp i Tour des Fjords og med en slik merittliste kan vi forvente toppresultater.

Team EF Education First – Drapac p/b Cannondale
Etter at en ukjent storsponsor trakk seg i siste øyeblikk, ble plutselig Jonathan Vaughters og hans menn stående uten økonomiske midler foran årets sesong. Løsningen kom fra Sverige og EF Education First sikret videre satsing. Med økonomien i orden kunne Jonathans menn igjen fokusere fullt og helt på syklingen, noe som de med toppresultater fra Liége – Bastogne – Liége, Il Lombardia og Tour de France har god kontroll på. I sine knall rosa drakter er EF Education First – Drapac p/b Cannondale et av de mest synlige lagene i World Tour’en, og med en offensiv kjørestil kommer nok rytterne til å være lett gjenkjennelige i fronten av rittet.

Quick-Step Floors
Ingen lag har klart å matche antall Quick-Step Floors seire de siste seks årene. Med mer enn 50 seire hver sesong siden 2012 så kan du være sikker på topp prestasjon i hvert ritt. I skrivende stund har Quick-Step Floors totalt vunnet hele 629 seire, hvorav 75 er Grand Tour etapper. Patrick Lefeveres menn har i lang tid vært et av verdens mest suksessfulle lag, og i år stiller de for første gang til start i Norge. Med en slik seiersvant gjeng så skal vi ikke bli overrasket dersom Quick-Step Floors reiser hjem med gull i bagasjen.

Trek – Segafredo
Trek – Segafredo startet sin karriere fra Luxembourg i 2011, før de etter hvert flyttet over til USA. Til tross for lagets relativt korte karriere har de allerede vunnet 28 nasjonale mesterskap, etapper i alle Grand Tour’ene, OL-gull og flere av syklingens fem monumenter. Med en slik merittliste har Trek – Segafredo bevist at seier ikke er avhengig av flaks, det krever hardt arbeid og harde kamper. Seieren har kommet fra massespurter, fra utrolige bruddforsøk og fra rett og slett å knuse motstanderne over brosteinen. Nå stiller de til start i Norge, og med slikt pågangsmot så blir det interessant å se hva herrene klarer langs de norske landeveier.

Team Sky
Siden Team Sky gjorde sitt inntog i profesjonell sykling i 2010, har laget vært å regne som ett av verdens absolutt beste lag. Nå stiller de til start i Tour de Fjords for første gang med flere av sine store stjerner. Hvis vi er heldige stiller deres nyeste signering, Kristoffer «Doffen» Halvorsen, som virkelig er på hjemmebane.

«Doffen» har ikke rukket å bli mer enn 21 år, men har allerede en merittliste flere kan drømme om. Med etappeseire i ‘’ungdommens Tour de France’’, Tour de l’Avenir, topplasseringer i belgiske semiklassikere og verdensmestertittel fra U23 klassen i Qatar, kunne Halvorsen velge og vrake i profflag. Valget falt på Team Sky og dersom «Doffen» stiller til start, så har Team Sky ett sterkt kort i kampen om seier.

Lotto Soudal
Med over 400 seire er det få som kan matche Lotto Soudal. På sitt beste sveipte laget med seg hele 40 seire i løpet av én sesong! Som lag har Lotto Soudal vunnet flere etapper i Vuelta a España, Giro d’Italia og Tour de France, i tillegg til ritt som Liège – Bastogne – Liège og Giro di Lombardia. Lag med slike meritter har ofte mer enn kun gode ryttere, de må ha god ledelse. Med erfaringen laget besitter kan vi regne med å se dem i front når de kritiske fasene av rittet foregår, på tross av at dette er deres første deltakelse i Tour des Fjords. Enten det er mulighet for sidevind eller posisjonering inn mot bakker, så vil Lotto Soudal være ett av lagene som setter sitt preg på avgjørelsen.

ProContinental-lag

Sport Vlaanderen-Baloise
Belgia er for mange kjent som sjokoladens land, men for det fleste sykkelinteresserte anses dette lille landet som syklingens krybbe. Flere store ryttere og suksessfulle lag kommer fra Belgia og et av lagene med lang historie er Sport Vlaanderen – Baloise. Siden midten av 90-tallet har det belgiske laget preget hvert eneste ritt de har deltatt i. Få lag har kjempet mer side om side med verdens absolutt beste. Nå stiller laget nok en gang til start i Tour des Fjords med håp om å ta revansje for fjorårets andre plass sammenlagt. Med et offensivt og allsidig lag, kan vi forvente å se et lag som virkelige slår fra seg.

NIPPO Vini Fantini Europa Ovini
Lett gjenkjennelige i sine blå og oransje drakter, stiller italienerne opp. Et ungt Pro Continentallag med et ungt mannskap har alt å vinne når de skal kjempe mot de etablerte proffene. Med store deler av laget fra Japan, kjører teamet mye ritt i Asia og har blant annet vunnet etapper i Tour of Qinghai Lake, Tour of Utah og Tour de Langkawi, hvor de også tok sammenlagt seieren. 22. mai stiller det svært internasjonallaget til start med all hensikt om å vinne.

Aqua Blue Sport

Debutanter i Tour des Fjords, Aqua Blue Sport, stiller til start i Norge for første gang. Det tidligere laget til Lars Petter Nordhaug, i sine lilla og gull drakter, ønsker å etablere seg i toppen av internasjonal sykling. Laget ble etablert i før 2017 sesongen, men har allerede fått delta i ritt som La Flèche Wallonne, Tour de Suisse og Vuelta a España. I både Tour de Suisse og Vuelta a España klarte laget å ta med seg etappeseiere hjem. Med høyere mål for 2018 sesongen kan vi forvente at Aqua Blue Sport gjør sitt for at de reiser hjem med premier som matcher draktene.

Delko Marseile Provence KTM
Det særegne franske laget Delko Marseile Provence KTM skal nok en gang kjempe om seier i Tour des Fjords. Laget har tidligere huset flere skandinaviske ryttere i sin relativt korte historie, og i sine lys blå drakter er de lette å se i feltet. Kjente for sin offensive kjøring, har laget flere ganger vunnet etter lange dager foran feltet. I fjor reiste de hjem med en etappeseier fra Tour des Fjords, og de har alle ambisjoner om å gjøre det samme igjen.

CCC Sprandi Polkowice
CCC Sprandi Polkowice stiller nok en gang i Tour des Fjords. Lett gjenkjennelige i sine knall oransje drakter, setter laget preg på alle ritt de deltar i. Ett svært angrepsvillig lag som trives i front av rittet og har ofte fått sine seire gjennom nettopp det. Laget har tidligere opplevd stor suksess på norske landeveier og vi kan forvente ett lag som verter opp til spennende sykling.

Roompot – Nederlandse
Pro Continentallaget Roompot – Nederlandse Loterij stiller med en komplett nederlandsk tropp når de igjen møter opp i Norge. Laget er ofte i fronten av sidevinds ritt i Nederland og kan dermed fort sitte langt fremme langs den norske kyst, om sjansen skulle oppstå. Har tidligere opplevd stor suksess i Norge og vil nok gjøre alt for å fortsette den gode trenden.

Israel Cycling Academy
Israel Cycling Academy har ikke holdt på lenge i syklingens verden, men har foran årets sesong økt budsjettet og stiller til start med ett lag som er bedre enn noen gang. Laget har allerede begynte sesongen bra med flere topposisjoner både i Australia og på Mallorca. Israel Cycling Academy har enda ikke vunnet på norsk jord og kommer nok til å gjøre det de kan for å endre på dette!

Caja Rural – Seguros RGA

Få, om noen, skaper mer interessante ritt enn Caja Rural – Seguros RGA. Spanjolene kan garantere én ting uansett løype; angrep. Fra startskuddet går til siste mann har krysset målstreken vil laget være med på alt som skjer i front. Angrep etter angrep, støt på støt. Går det ett brudd så er Caja Rural med, og dersom de ikke er med, så kommer de kjapt bakfra. Startende for 5. gang viser at de trives i Norge, på tross av været, og med angrepsvillige ryttere og offensiv taktikk så kan vi love spenning.

Continental-lag

Team Virtu Cycling
Team Virtu Cycling stiller til start i Tour des Fjords for femte gang. Laget har også et damelag med flere internasjonale stjerner i tillegg til to norske alibi. Sportsdirektør Michael Skjelde har en utrolig evne til å få ryttere og lag til å prestere. Med tidligere utenlandsproffer tilbake i laget, har de store ambisjoner foran årets sesong. I fjor satte danskene virkelig sitt preg på feltet og vant blant annet to UCI ritt i Norge. Nå stiller de opp i Tour des Fjords for femte gang, og med ekspertisen laget har, skal vi ikke bli overrasket om de reiser hjem til Danmark med gode resultater.

Team Joker Icopal
Mer enn 10 ryttere har tatt turen igjennom Team Joker Icopal sitt talentsystem, blant dem Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Team Joker Icopal har i flere år vært Norges fremste continentallag, men foran årets sesong gikk en av grunnpilarene i laget, Gino van Oudenhove, videre til nye utfordringer. Det blir derfor interessant å se om laget kan fortsette som før, og levere nye ryttere til profflagene rundt om verden. En ting er uansett sikkert, kampen om å være Norges beste continentallag er åpen og den kampen blir interessant å følge.

Uno-X Norwegian Development Team
Ett av de yngste lagene på startstreken i årets Tour des Fjords vil være Uno-X Norwegian Development Team. Etter at Uno-X økte støtten foran årets sesong har laget valgt fra øverste hylle når det gjelder ledere og talenter. Med erfaring fra øverste hylle kommer Kurt Asle Arvesen og Stig Kristiansen til guide rytterne med stødig hånd. Ivrig etter å vise seg fram så vil vi nok se flere av rytterne i stadige angrep.

Team Coop
Ingen kjenner løypene bedre enn de norske continentallagene. Team Coop stiller til start i sin egen bakgård når de skal kjempe for topplasseringene i årets Tour des Fjords. Etter flere år med stabilt gode resultater takket være ryttere som August Jensen og Sven Erik Bystrøm, vil laget i år jobbe for igjen å etablere seg på toppen av norsk sykling. Med Magnus Børresen sin stødige hånd ved roret, skal Team Coop utfordre de etablerte stormaktene og sikre oss som publikum timevis med underholdning.

Fant du det du lette etter?

Kontaktinfo

Følg Tour des Fjords Grimstad
på Facebook

Facebook-ikon