Løypeprofil for etappe 1 Lindesnes - Grimstad

Lindesnes-Grimstad - 191 km

Tirsdag 22. mai

Etappe 1 Tour des Fjords Grimstad - Klikk for stort bilde Etappen vil ha nøytral start på Lindesnes fyr før den offisielle starten går på Spangereid. Traseen går via Vigeland, følger E39 ca 5 km før rytterene svinger av og følger Hogganvikveien mot Mandal.

Videre følger rytterne kysten til Tregde, Søgne og Langenes til Vågsbygd. Her tar de en sving inn i innlandet via Setesdalsveien, tar av mot Vennesla, videre til Birkeland og så ut til kysten igjen ved Lillesand. Målgang på etappen er i Grimstad der det kjøres 2 lokale runder før målgang ved Grimstad rådhus.

Denne første etappen er et eldorado for feltets mange spurtere. Den som til slutt kan smykke seg med tittelen «skjærgårdens raskeste landeveissyklist» denne dagen må nok sørge for å ha en solid toppfart i beina, for her kommer det til å gå fort.

For en mer detaljert beskrivelse om noen av de historiske sørlandsperlene rytterne passerer på denne etappen, anbefales det å lese gjennom Tour des Fjords mer detaljerte beskrivelse av etappen.

Lokal rundløype i Grimstad  16.30 – 18.30

Fra Lillesand kommer rytterne inn Terje Løvås vei og svinger inn i den lokale runden på Vesterled. Traseen går gjennom Grimstad sentrum til første målpassering ved Grimstad rådhus. Videre fortsetter løypa langs Arendalsveien til Vik, svinger skarpt til venstre, over E18 og videre inn på Fjæreveien. Deretter svinger løypa inn på Opplandsveien, Tønnevoldsveien, Grooseveien og så inn igjen på Vesterled.

Den lokale runden sykles 2 ganger etter første målpassering.

Fant du det du lette etter?

Kontaktinfo

Følg Tour des Fjords Grimstad
på Facebook

Facebook-ikon