Trafikkinformasjon

Tour des Fjords er et stort og omfattende arrangement, og rittet vil medføre at vegene løypetrasseen følger, vil stenges for normal trafikk i perioden rytterne passerer. Her finner du løypekart for den første og andre etappen.

Sikkerheten ivaretas av lokale løypevakter. sivilt MC-korps og politi-motorsykler, under ledelse av politi som følger rittet. Det vil gå minst 1 time fra sperringer etableres til rytterne har passert og veiene åpnes igjen.

Parkering

Det er ikke mulig å parkere langs traseen under rittet.
Det er heller ikke mulig å parkere rundt rådhuset, ved Kiwi på Biesletta, ved brannstasjonen, på Kirkeheia eller på Levermyr 21. og 22. mai.

Vi anbefaler så mange som mulig å sykle eller gå til jobb denne dagen og ta del i folkefesten ved å stille seg opp i målområdet for å heie på syklistene. Må du likevel benytte bil denne dagen er det imidlertid mulig å benytte parkeringshuset Arresten.

Den 22. og 23. mai åpnes Jørgen Bangs gate for toveis trafikk, slik at det blir lettere å parkere i parkeringshuset Arresten. Merk at det ikke vil være mulig å kjøre inn/ut av Grimstad når veiene stenges i forbindelse med at proffrittet ankommer byen. Rundløypen (se egen beskrivelse av denne) forbi Oddensenteret inkl. Vesterled, Pharos vei og Arendalsveien vil være helt stengt i perioden 16.00 – 19.00.

Når er veiene stengt?

Kart rundløype Tour des Fjords Grimstad - Klikk for stort bilde 22. mai

Torvet er stengt for gjennomkjøring kl 8 til kl 21.

Rigging 8-12: Vossgate og Biesletta er stengt.

Ungdomsløp 12-13.30: Alle ungdomsskolene i Grimstad skal sykle deler av rundløypa. De vil sykle i kolonne med politieskorte foran og bak kolonnen. Når kolonnen passerer vil veien være stengt. Det anslås at veien vil være midlertidig stengt i inntil en halvtime i perioden 12-13.

Stengningen vil gjelde for Biesletta (Arendalsveien), gang-og sykkelveien etter Bie Apartment & Feriesenter, Frivoldveien, Storgaten (mellom Frivoldveien og Tønnevoldsgate), Tønnevoldsgate, Grooseveien, Vesterled, Pharos vei, Smith Petersens gate, Voss gate og inn i Arendalsveien hvor de sykler i mål på Biesletta.

Barneritt 15.30-17: Barnerittet vil finne sted på gang-og sykkelvei på Biesletta/Arendalsveien, ved rådhuset og Kiwi, deretter på Langhaven og videre ned til Arendalsveien. Langhaven vil bli stengt i denne perioden.

Proffrittet 16-19: Rytterne sykler inn til Grimstad vestfra på fylkesvei 420, og veien der stenges mellom Tingsaker og Molland anslagsvis kl. 15.45 – ca 1 time før selve rittet passerer.

På Molland følger de Mollandsveien og deretter Terje Løvås vei forbi Holviga-skolene og UiA Campus Grimstad før de tar til høyre på Vesterled.
Løypetraseen frem til og med Terje Løvås vei åpnes etter at rittet har passert. Estimert tidspunkt for åpning av veien er mellom kl. 18.00 og 18.30.

Når rytterne kommer inn på Vesterled er de inne i rundløypetraseen. De sykler langs havna forbi Oddensenteret – på Pharos vei, Smith Petersens gate, opp Voss gate og langs Arendalsveien (Biesletta).
Langhaven, Levermyrveien og Kirkegaten vil også være stengt i perioden fra 16-19.

Rundløypa går så langs fv420 på Arendalsveien og deretter J. M. Uglands vei forbi Nymo. På toppen av bakken tar rytterne av til venstre på fv420, deretter til venstre igjen på fv33 Fjæreveien. Etter det går løypa til venstre på Opplandsveien frem til de kjører over E18 og inn i Storgaten. Deretter sykler rytterne Tønnevoldsgate,  Grooseveien, Vesterled, Pharos vei, Smith Petersens gate, Voss gate og inn i Arendalsveien. Rundløypen kjøres to ganger før det er målgang på Biesletta.

Det er forventet at de første rytterne kommer til mål mellom kl. 17.45 og 18.00.

23. mai

Rittet passerer Grimstad mellom 14.15 – 16.30.
Rytterne kommer inn til Grimstad kommune på fv 420 østfra. I Grimstad vil rytterne holde seg på fv 420 med unntak av at de sykler via Terje Løvås vei og Mollandsveien på vei ut av Grimstad sentrum. Det kommer dermed innom sentrum forbi rådhuset og Oddensenteret også denne dagen.

Det vil gå ca 1 time fra sperring etableres til rytterne ankommer. Og ca 1,5 timer til veien er åpnet for trafikk igjen. Estimert stenging av veien på Fevik er i tidsperioden 14.15 – 16.15. I Grimstad sentrum og vestover mot Homborsund er estimert stenging av veien i tidsperioden 14.30 – 16.30.

Kollektivtrafikk

Under Tour des Fjords vil stenging av veier og områder påvirke kollektivtrafikken. Enkelte områder vil ikke bussene kunne følge vanlige avganger og i noen områder vil ikke bussene kunne gå i det hele tatt i det tidsrommet arrangementet pågår.
Følg med på akt.no/tourdesfjords for oppdateringer.

Fant du det du lette etter?

Kontaktinfo

Følg Tour des Fjords Grimstad
på Facebook

Facebook-ikon