Dømmesmoen - Bukketjenn

Endelig har våren kommet og det er bart i skogen! Mai turen har utgangspunkt i Dømmesmoen. Turen er lagt opp som en rundtur der første del av turen går i lysløype og på grusvei, og siste del går på en mer ulendt skogssti. Hele runden er 4,4 km lang.

Hvordan kommer jeg til Dømmesmoen?

Dømmesmoen ligger ca 2 km nord for sentrum. Fra sentrum kjør nordover på Rv 404/Opplandsveien, over E 18. Ta til høyre i Kryssen der det er merket mot Fjære/Dømmesmoen. Dømmesmoen ligger på ventre side etter ca 1 km. Dersom du går eller sykler, tar du snarveien gjennom gamle Egra og Frivoll videregående skole og gang- sykkelstien fram til Dømmesmoen.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen på Dømmesmoen følger du lysløypa i ”turretning”. Hold til høyre fra parkeringsplassen. Følg lysløypa til du kommer ut på den gamle jernbanelinja ved Rore.

Her tar du til høyre og følger jernbanelinja langs Rore ca 800 m. Ta stien opp til høyre. Det er en tydelig sti, men for å gjøre det enklere å finne fram vil det i mai, henge noen rød og hvite merkebånd der stien tar av fra jernbanelinja. Følg stien oppover til du kommer til Bukketjenn.

Bukketjenn er kilde til Groosebekken, som renner som en sentral nerve gjennom Grimstad og har utløp på Groos. På aprilturen fulgte vi deler av bekken nedover mot byen fra Dømmesmoen. Følg stien videre helt til du kommer tilbake til lysløypa og parkeringen på Dømmesmoen.