Grefstad rundt

Månedens tur november og desember 2015.

Månedens tur i november og desember er en lettgått tur i landlige omgivelser på Fevik. Turen passer uansett vær og føreforhold.

Turkart for tur rundt Grefstad (PDF, 2 MB)

Det er fortsatt forholdsvis tørt og mildt for årstiden i Grimstad.  Men november og desember kan være måneder med store svingninger i temperatur og føreforhold. Vi har derfor lagt opp til en lettgått tur på forholdsvis tørr , og skulle det bli snø, brøytet vei, disse månedene. Runden går i landlige omgivelser og er lite trafikkert, med unntak av en del trafikk til Annemorhuset barnehage i forbindelse med henting og bringing av barn. Turen er ca 3,5 km lang og godt egnet for barnevogner, sykler og rullestoler. Runden går på asfalt og hard grus og er relativt lite kupert. Dersom du vil ha litt trening, er det et godt tips å la ungene sykle, mens du selv går eller jogger løypa.

Hvordan kommer jeg til turmålet?

Turen starter ved Hausland barnehage, her kan man parkere kvelder og helger. Dersom man skal gå turen på dagtid i ukedagene, kan man parkere ved lysløypa på Fevik. Fra Grimstad kjører/sykler man Fv 420 østover forbi Vik. Før bakkene går nedover til Strand hotell tar du til venstre, det er skiltet Hausland. I neste kryss får du innkjøring til barnehagen på venstre side.

Turbeskrivelse

Gå tilbake til innkjørselen fra Fv 420 og kryss veien. Følg veien nedover. Du går igjennom et landlig område, med jorder, landbruk og småbebyggelse. Etter ca 1 km passerer du Øvre Grefstad og deretter nedkjøringen til Grefstadvika friområde.

Følg veien videre, den har nå gått over til å bli en grusvei. Etter hvert får du Annemorhuset barnehage på høyre side. Veien går da opp en liten bratt bakke før den svinger skarpt til høyre. Følg veien  gjennom gårdstunene på Moy. Etter at du har passert nedkjøringen til Moysand på venstre side, finner du postkassen på venstre side av veien.

Fortsett opp til Moy gamle skole . Her svinger veien til venstre og fortsetter ut til FV 420. Kryss veien og følg gang- og sykkelstien langs FV 420 tilbake til utgangspunktet ved Hausland barnehage. På tilbakeveien passerer du Skogheim gartneri, fotballbanen på Moy, Fevik steinindustri og byggefeltene Vestre og Østre Moåsen.