Grefstadvika og Stangholmen

Området mellom Grefstadvika og Stangholmen er ypperlig for en fin vårtur. Dette er en lettgått og kort tur som også er fin å ta som en avveksling til sol og bad i Grefstadvika sommerstid. Turen går på grus og sti, men har noen ulendte partier. Rundturen er derfor ikke anbefalt for barnevogn eller rullestol. Sykler kan leies over disse partiene.  

Grefstadvika er en av Grimstads fineste badeplasser med store gressletter, store trær der man kan finne skygge, lekeplass, fin sand og fantastisk utsyn mot havet og øyene utenfor. På vestsida av stranda går det en liten sti videre over til Moysand. Ved steinene her er det fint å fange krabber. 

Hvordan kommer jeg til Grefstadvika?

Kjør FV 420 mot Fevik. Før du kommer til bakkene som går ned til Strand hotell Fevik, tar du til høyre, det er skiltet Grefstadvika. Følg veien og ta tredje avkjørsel til venstre og følg den nye veien og skiltene som viser vei til Grefstadvika. Det er skiltet stor parkeringsplass i overkant av stranda.

Turbeskrivelse

Stien fra parkeringplassen i Terkelsbukt/Stangholmen er lagt om litt ved hyttene i den første bukta og avviker litt i forhold til kartet. Men følger du stien og turbeskrivelsen er det likevel greit å finne fram.

Gå fra parkeringsplassen ned mot lekeplassen i overkant av stranda. Følg stien som går langs gjerdet ut til grusveien. Følg grusveien ca 500 m til du kommer til en tydelig sti som går inn i skogen. Følg denne innover. Koden er plassert langs denne stien. Følg stien gjennom skogen til du kommer nesten ut til sjøen igjen ovenfor en hytte. Følg traktor veien/stien til venstre. Du har skogen på venstre side og havet på høyre. Gå til du kommer til parkeringsplassen på Stangholmen. Stopp gjerne opp litt her og se deg rundt.

Når du kommer til Stangholmen anbefales det at du snur og går tilbake samme vei, men ta gjerne en avstikker til utsiktspunktet på odden like etter parkeringsplassen på Stangholmen. Merket med kamera på kartet.  Følg stien/traktorveien til der du kom ut fra skogen, men fortsett nå rett fram på stien, du har da hytta på venstre side, passerer en liten bukt før stien fortsetter inn i skogen. Stien er delvis merket med gule merker og er grei å følge. Du passerer en hytte på høyre side og en bukt på venstre side, før stien går over et parti med rullestein. Er du heldig, kan du fortsatt finne markjordbær langs stien. Når du kommer ut til grusveien/traktorveien, ta til høyre opp bakken og følg den videre forbi noen hytter og ned en liten bratt bakke, til du er der du tok inn i skogen. Følg grusveien tilbake til Grefstadvika.

Alternative turforslag

Med utgangspunkt i Grefstadvika har du mange muligheter for lengre turer, både til fots og på sykkel. Når du kommer til Stangholmen, kan du ta grusveien opp til venstre og følge denne til du kommer inn på veien du kom kjørende. Ta til venstre og til venstre igjen i første kryss, der det er merket Grefstadvika. Følg grusveien tilbake til badeplassen. Det er også mulig å følge stier som tar av til høyre fra grusveien fra Stangholmen, til Strand hotell. Dersom du fra parkeringsplassen på Grefstadvika tar til høyre til enden av stranda, kan du følge en liten, litt ulendt sti langs sjøen, over til Moysand Camping.

Vi ønsker alle turister og fastboende en fin sommertur!