Lysløypa på Dømmesmoen

Månedens tur januar og februar 2015.

2015 er Friluftslivets år og Grimstad kommune markerer oppstarten på dette ved å invitere alle små og store ut på tur i et av kommunens mest populære turområder, Dømmesmoen!

Turkart for lysløypa på Dømmesmoen (PDF, 376 kB)

Dømmesmoen ligger ca to km nord for sentrum og er et ypperlig turmål i de mørkeste vintermånedene, enten det er snø eller ikke. Dersom snøen kommer, preparerer løypegjengen i Imås flotte spor for både klassisk og skøyting. Dersom det er oppkjørte spor ber vi om at folk som ønsker å gå på beina, bruker de fine alternative løypene på Dømmesmoen og ikke tråkker i nykjørte skispor.

Akebakke

Innerst i lysløypa, ved Rosholt,  er det en flott akebakke. Det er mulig å gå veien inn til denne til fots, om man ikke vil bruke ski. Rosholt tjenna, som ligger inntil lysløypa, er godt egnet til skøyteaktiviteter, om det blir barfrost og isen legger seg. Dersom den milde vinteren fortsetter, er lysløypa og de mange småstiene i området, flott også til barmarksturer. Lysløypa har fast grusdekke og er godt egnet for barnevogner og rullestoler.

Hvordan kommer jeg til Dømmesmoen?

Dømmesmoen ligger ca 2 km nord for Grimstad sentrum. Fra sentrum, kjør, gå eller sykle nordover på Rv 404/Opplandsveien, over E 18. Ta til høyre i Kryssen, der det er merket mot Fjære/Dømmesmoen. Dømmesmoen ligger på ventre side etter ca 1 km kjøring.

Turbeskrivelse

Følg lysløypas turretning. Dvs ta til høyre fra veien som går innover mot Rosholttjenna. Lysløypa er stort sett forholdsvis lettgått. Siste sløyfe er imidlertid kupert. På parkeringsplassen er det oppslag med kart over lysløypa. Hele løypa er rundt 3,5 km lang.

Dersom snøen lar vente på seg og du tar turen i dagslys, anbefaler vi at du tar turen oppom tårnet på Dømmesmoen.  Det er skiltet turretning til tårnet fra parkeringsplassen.

I starten av lysløypa tar det av en sti til høyre. Denne fører til Deidalen og videre til Kollen i Fjæreheia. Denne stien er fin å gå til fots når det er bart, og det kjøres skispor med scooter her, dersom det blir nok snø.

God tur!