Lysløype Eide

I september går turen helt vest i kommunen, til Eide skole og til området der det er planlagt framtidig lysløype. Området rundt Eide skole er mye brukt som turområde for skolen og barnehagen i Homborsund. 

I sommer gikk turen helt øst i kommunen til Haslatangen og Ruagerkilen. I september har vi valgt oss en tur på motsatt kant av kommunen. Løypa er fint opparbeidet og går delvis på grus og delvis på mer ulendt sti, men er foreløpig ikke lyssatt. Løypa passerer over en stor myr, så blir det en våt september, anbefales det godt skotøy. Turen er lettgått, men ikke egnet for barnevogner eller rullestoler. Kalvehageneset lenger ut i havgapet, har imidlertid stier som er spesielt tilrettelagt for dette. Hele runden er i underkant av 2,5 km.

Turbeskrivelse

Vi anbefaler at du starter på Eide skole. Her kan man parkere utenom skoletid om man kommer med bil. Gå over plassen og ta til venstre langs kunstgressbanen. Følg løypa innover og gå forbi stien som tar opp til tårnet på venstre side. Noen hundre meter lengre inne svinger løypa til høyre. Her kan man også velge å gå rett fram og komme ned til KNA-veien som går langs sjøen til Eide.

Følg løypa over myra til den svinger til høyre igjen nedenfor noen hytter. Det er merket en trase inni skogen, men vi anbefaler at du følger løypa og kommer ut på en stor, åpen myr. Her kan man få følelsen av å befinne seg i høyere liggende strøk inne i landet og ikke i kystnære Homborsund.

Platået her er et flott sted å raste. Etterpå følger du løypa videre ned til jordet og følger jordekanten til du ser at den nye løypetraseen tar av opp i skogen. Her har vi hengt et par merkebånd, så det skal være enkelt å se løypa. Følg løypa gjennom skogen til du kommer tilbake til fotballbanen ved eide skole. Dersom du holder til venstre og følger den gamle stien videre langs jordet, kommer du ut der det bygges et nytt boligområdet.  Du må da følge den nye sykkelstien tilbake til skolen.

Vi ønsker alle en fin tur!