Marivold og Rønnes

Marivold og Rønnes - Klikk for stort bildeMarivold med innlagt topptur

Vi satser på at den første høstmåneden byr på fine dager og legger septemberturen til Marivold. Marivold ligger på en halvøy sør-øst fra Grimstad sentrum og er et flott turområde. På Marivold finner du en av fylkets største og fineste campingplasser, det har vært drevet campingplass her siden 1947.

En stor del av Marivold er sikret som friluftsområde av Selskapet for Grimstad Bys Vel (Byselskapet). Deler av turområdet er også tilpasset handicappede, med asfalterte stier ned til strand og fiskebrygge. Området har to strender som er fine for både store og små, og på campingplassen er det en flott lekeplass. Turens høydepunkt er et utsiktspunkt på Rønnessida av Osterkilen.

Kart

 

Hvordan kommer jeg til Marivold?

Kommer du østfra, tar du av fra E18 ved avkjørsel Vik. Følg FV 420 mot Fevik/Vik og ta til høyre mot Grimstad ned Vikkilen. Innerst i Vikkilen tar du av til venstre mot Rønnes. Følg veien mot Rønnes i 4-5 km til det er skiltet avkjøring til Marivold på venstre side. Følg den smale veien over Hesneskanalen og helt fram til parkering, venstre side av veien like før campingplassen.

Turbeskrivelse

Septemberturen er en lettgått runde på ca 3 km. Turen kan, med unntak av avstikkeren opp til toppen med utsiktspunkt og postkasse, gjennomføres med barnevogn eller sykkel. Stien langs Osterkilen er imidlertid smal, du er nær vannet. Den lille toppturen krever at du kan bevege seg i ulendt terreng, men det er ikke langt, så det vil være oppnåelig, selv for de yngste barna å gå den lille avstikkeren.

Følg veien over campingplassen (til høyre ved resepsjonen) ned mot vannet og broa som går over til Hesnes. Gå over broa og ta så til høyre igjen like etter første hytte. Følg denne stien oppover til du kommer til en gammel boplass. Det må ha vært en krevende hverdag, å livnære seg her oppe. Men for en utsikt å stå opp til.
Herfra følger du stien litt lengre og tar avstikkeren til toppen. På toppen finner du både postkassen og mer utsikt, så bli gjerne her litt og se om du kan peke ut kjente steder i Grimstad.

Gå tilbake den veien du kom fra og etter at du har gått over broa, ta til høyre og følg den smale stien som går langs sjøen til Marivoldbukta. Følg den asfalterte stien ut til de ytterste svabergene mot Smørsund. Er du glad i å bade, kan det kanskje friste med sesongens siste bad? Følg veien opp gjennom campingplassen igjen og tilbake til parkeringen.

Dersom du ønsker en lengre runde anbefaler vi at du fortsetter turen inn til Postmannslaget og over Rossekniben.