Kløver 11 - Grimstad halvmaraton

Sykkelpost 17. juni til og med 23. juni 2016:
18. juni arrangeres Grimstad halvmaraton for 3. gang. Hva med å prøve løypa på sykkel?

Opplev Grimstad, by og land, sjø og innland, nytt og gammelt. Det beste av Grimstad, komprimert i en halvmaraton. Turen har utgangspunkt i Grimstad sentrum, der du har alt du ønsker deg av servicetilbud, kafeer, restauranter, torg og museer. Grimstad maraton har vært arrangert siden 2014 og har som mål å være en løpsfest for alle.

Start - finn fram - parkering

Grimstad maraton starter på torget utenfor Grimstad hotell. Kommer du med bil anbefaler vi at du parkerer i Arresten parkeringshus, som ligger på venstre side av FV 420 når du kommer vest fra, vis a vis Odden senteret.

Se løypekart (PDF, 605 kB)

Trafikk og underlag

Turen går på asfalt og grus. Store deler av løypa går på gang- og sykkelvei eller sykkelfelt. De delene som går langs vei, går på vei med lite trafikk og lav fart.

Turbeskrivelse

Du vil finne markeringer i kryss langs veien på store deler av turen, i form av piler eller km angivelser. Fra torget tar du ut til Storgata og krysser Fv 420 i lyskrysset. Følg sjøsiden av Oddensenteret og Bark Silas vei videre til Meny. Her tar du gang- og sykkelveien langs Fv 420 videre forbi Grooseveien og inn til venstre på Terje Løvaas vei. Følg skilting til venstre mot Universitetet og ta en runde rundt UIA.

Deretter holder du høyre på gang og sykkelstien og kommer ned på Fv 420 igjen. Ta til høyre inn på Grooseveien og følg denne til den ender på toppen av Holvigasvingen. Ta til høyre på gang og sykkelstien og følg denne til du krysser over ved Lauvåsvollen gård. Her tar du grusveien over til E 18, krysser denne på gangbroa og tar til høyre gjennom Bergemoen opp til Fv 420. Ta til venstre langs Fv 420 og første til venstre igjen, Gleden, over til Reddalsveien. Her tar du til høyre og første til høyre igjen og følger turveien over til grustaket Hippen.

Ta til høyre og til høyre igjen på Gjærbrønnveien og deretter tredje vei til venstre over til Opplandsveien. Kryss denne og fortsett på grusveien, den gamle jernbanelinja, langs Rorevannet. Fortsett rett fram på grusveien etter kraftstasjonen og ta til høyre ut til Fjæreveien. Ta til høyre og følg Fjæreveien forbi Fjære kirke og ta venstre på Killegårdsveien. Følg denne over E 18 , ta til høyre opp til Fv 420 og følg så Gang- og sykkelveien langs Fv 420 forbi rådhuset. Her tar du venstre til Hasseldalen, passerer Sjøfartsmuseet og sykler over til Biodden. Følg Bioddgaten til høyre tilbake til Grimstad sentrum.

Nøkkelord

Serveringssteder, sørlandsidyll, kulturhistorie, gamle jernbanelinja, Fjære kirke, Sjøfartsmuseet