Kløver 3 - Badetur til Groos


Groos er et av de fineste friområder i Grimstad. Her er det badestrender, svaberg, gressletter, sandvolleyballbane og lekeplass. Groos har sommeråpen restaurant og offentlige toaletter. I sommermånedene er det høy aktivitet på Groos. Posten i talljakten er plassert langs stien mellom renseanlegget og Groos.

Hvorfor ikke utforske dette flotte sentrumsnære friområdet på sykkel? Turen starter ved Turistkontoret i Grimstad sentrum. Her kan du leie sykler i mange varianter.

Start - finn fram - parkering

Turistkontoret ligger midt i Grimstad sentrum. Du ser Turistkontoret på høyre side av lyskrysset på FV 420 når du kommer vestfra. Dersom du kommer med bil, anbefaler vi at du parkerer i parkeringshuset Arresten, som ligger ovenfor Oddensenteret, et par hundre meter lengre vest langs 420.

Se løypekart (PDF, 774 kB)

Underlag og trafikk

Turen går på asfalt, grus og gress. I sentrum blir det et stykke med blandet trafikk og sykkelfelt, før du kommer til gang- og sykkelvei. Fartsgrensene i sentrum er imidlertid lave.

Turbeskrivelse

Fra turistkontoret anbefaler vi at du starter turen med å leie sykkelen langs brygga til Oddensenteret. Fortsett langs Odden og følg Bark Silas vei forbi Meny til du kommer til sykkelstien i rundkjøringen. Følg sykkelstien til Grooseveien tar av til venstre. Grooseveien er tilrettelagt for syklende med sykkelfelt på begge sider og lave fartsgrenser. Følg Grooseveien til det er skiltet Groos til venstre. Etter et bad, litt lek eller en sandvolleyball kamp på «Store Groos», kan du sykle over broa som krysser Groosebekken og ta stien over gress slettene til du kommer til et lite hus, Gittas hus. Herfra tar du grusstien som følger Groosebekken til Groos renseanlegg og følger veien opp til du kommer til Grooseveien igjen. Ta sykkelstien tilbake til rundkjøringen og ta sykkelfeltene gjennom tunellen og fortsett langs FV 420 tilbake til Turistkontoret.