Sommerens sykkelpost 2021

Gjennom skogen og ut til sjøen  

Spar 5 - sykkelpost nr 2 Temse  - Lia - Hausland - Klikk for stort bildeI sommer anbefaler vi en sykkeltur som tar deg gjennom noen av de fineste landskap Grimstad har å by på. Du vil oppleve skog og kulturlandskap og også strand og sjø. Rundturen er ca 12 km og passer for de fleste. Alle sykkeltyper, med unntak av racersykler, kan brukes. Turen går på grus og asfalt, stort sett på g/s vei, skogsbilvei og lite traffikert vei. Turen kan startes på mange ulike steder, men vi velger å starte ved lysløypa på Fevik.

Hvordan kommer jeg til lysløypa?

Fra Grimstad sentrum: Følg Fv 420 østover mot Fevik. Ta til venstre mot Hausland før bakkene nedover mot Strand hotell. Ta første til høyre i neste kryss og du får lysløypa på venstre side på toppen av bakken.

Turbeskrivelse

Kart over sommerens sykkeltur - Klikk for stort bilde Turen vi presenterer er bonustur i Ti på toppTi på topp tilbyr en app-løsning som gir deg mulighet til å se posisjonen din i kartet og gjør det enklere å finne fram. 

Følg lysløypa rett fram langs Tjenna. Ved Tjenna er det en fin badeplass, om det frister med et bad som start eller avslutning på turen.

Følg lysløypa rett fram gjennom to kryss, til du kommer til en rød liten hytte, Rosenlunde. Her tar du til venstre under E 18 og følger grusveien gjennom kulturlandskapet ned til asfaltveien, FV 353. Ta til høyre og til venstre igjen,og kryss gamle E18.

Følg veien oppover mot Nilsesvold. Når du kommer opp på platået og har passert Håbbestad gamle skole på høyre side, tar du grusveien som går til venstre, bratt nedover mot Temse, og følger denne oppover igjen og i retning Fjære. Du befinner deg på Mørkevei, som er en del av den gamle Kongeveien. I skogene her hogges det årlig et juletre som sendes til Orkenøyene.

Grusveien går etter hvert over i en skogsbilvei, før du kommer til gårdene på Bringsvær. Følg grusveien og hold først til høyre og så venstre, kryss E18 (bro). Du kommer da til Fjære skole. Fortsett forbi skolene og kryss FV 407 og følg Gml Kirkevei gjennom byggefeltet og ut til G/S veien langs FV 420. Følg denne til veien tar av til høyre, skiltet mot Moysand.

Kryss her FV 420 og følg veien mot Moysand, men ta til venstre mot Grefstad når veien deler seg ï enden av jordet ved en rød låve. Følg veien gjennom gårdstun og jorder helt til du kommer til den nye veien til Grefstadvika. Her er det skilta og det er enkelt å følge skilting ned til stranda. Grefstadvika er en av de fineste strendene vi har i kommunen, og bukta byr i tillegg på gressletter som innbyr til lek, og berg der det er fint å fange krabber.

Ta veien tilbake opp til Grefstadveien og følg denne til høyre og tilbake til FV 420. Kryss fylkesveien og følg Hauslandsveien tilbake til lysløypa. 

Vi ønsker alle en fin sykkeltur!