Spar 10 - Hesnes rundt

Sykkelturen på Hesnes er den fjerde av postene i sommerrebusen. Oppsøk alle fem og se om du ved å koble informasjonene på hver av postene, kan komme fram til hvor fasiten på sommerrebusen befinner seg. Send svaret til turistkontoret og delta i trekning av bla gavekort på 800 kr på Sykkelsport. Posten befinner seg langs skogsstien i nærheten av Montesorriskolen.

Her finner du campingplass og et spennende friområde, sikret av Grimstad byselskap. Marivold har strender, svaberg og turstier. Marivold har også historisk betydning, da dette var tilholdssted for tyskerne under 2.verdenskrig. Broa over til Rønnes ble bygd av tyskerne. Rønnes er vakker sørlandsidyll med hvitmalte hus og utsikt mot Grimstad by. På Hesnes er det gartneri som sommerstid har utsalg av deilige grønnsaker og en koselig kafe.

Start- finn fram- parkering

Fra Grimstad sentrum tar du FV 420 østover. Innerst i Vikkilen tar du til høyre, mot Marivold/Rønnes. Følg Hesnesveien til det er skiltet mot Marivold på venstre side av veien. Det er offentlig parkering før du kommer til campingplassen.

Se løypekart (PDF, 610 kB)

Trafikk og underlag

Hesnesveien er smal og har en del trafikk. Resten av turen går på turstier og turvei, med ingen eller lite trafikk. Underlaget er asfalt, grus og sti.

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen på Marivold anbefaler vi at du følger turveien rundt campingplassen ut til Marivold-bukta og fortsetter på den smale turstien langs sjøen til broa over Osterskilen. På dager der det er mye folk, eller dersom man har med mindre barn, anbefaler vi å trille sykkelen her. Evt kan du velge veien tvers igjennom campingplassen direkte til broa.

Etter at du har passert broa, følg veien over til bryggene på Rønnes. Stopp gjerne opp og nyt utsikten over Grimstad sentrum og Biodden. Følg Hesnesveien forbi innkjøringen til Marivold og videre til du får Hesnes gartneri på venstre side. Kanskje du vil ta en kaffepause her?

Deretter anbefales en avstikker til Sandum brygge, første vei til høyre. Du har nå Hesnesøyene rett fram. Fortsett deretter på Hesnesveien forbi Drottningborg vidergående skole til innkjøring Vestre Eskedal på venstre side.

Ta inn her og følg grusveien langs jordene til veien deler seg. Hold venstre, igjennom gårdstunene, og fortsett på stien til du kommer ut ved Hesnes Montesorri skole. Ta til venstre ned til Hesnesveien, til høyre på denne og første til venstre tilbake til Marivold.

Stikkord

Marivold, badeplass, campingplass, sørlandsidyll, Hesnes gartneri.