Spar 2 - Hasseltangen

Hasseltangen ligger lengst øst i Grimstad og er et flott sted å sykle for de aller minste. Her er asfalterte stier, gressletter, spennende edelløvskog, badeplass, svaberg og brygge med gode fiskemuligheter og utsiktspunkt. Posten i talljakten er plassert langs den asfalterte stien som går ut til utsiktspunktet.

Hasseltangen er det perfekte sted for en utflukt med små og store. Ta med mat og drikke, la de små sykle inne på området og bruk dagen på å utforske området. Hasseltangen ligger innenfor vår nyopprettede nasjonalpark, Raet. Deler av området er nedbygd av store industrihaller, der det er bygd utallige fritidsbåter opp igjennom årene.

Start- finn fram- parkering

For å komme til Hasseltangen fra Grimstad følger du FV 420 forbi Fevik. Ta til høyre på Vessøyveien (det er skiltet mot Hasseltangen friluftsområde). Følg Vessøyveien til veien ender i Sømsveien, ta her til venstre (det er skiltet mot Hasseltangen). Følg skiltene helt ut til offentlig parkering.

Underlag og trafikk

Inne på selve Hasseltangen, er det bilfritt. Det er asfaltert en sti fram til brygga og videre ut til utsiktspunktet. I tillegg er det gress sletter og stier, som er fine å sykle på for små og store.

Turbeskrivelse

Det første som møter deg når du kommer til Hasseltangen er en stor asfaltert parkeringsplass og flere industrihaller. Plastbåtindustrien hadde sin storhetstid på 70 og 80 tallet og Hasseltangen var en stor arbeidsplass i Grimstad. Følg grusveien, du har industrihallene på venstre side og en inngjerdet eiendom på høyre, til du kommer til den offentlige parkeringsplassen for friområdet. Herfra kan du følge den asfalterte turstien den lille runden via strand og brygge, til utsiktspunkt. Vi anbefaler at du utforsker området også utenfor den asfalterte stien.

Talljakten

Posten med koden er plassert langs den asfalterte stien på vei ut mot utsiktspunktet. Den står ute ut juni. Finn koden og delta i konkurransen om å vinne talljakten!