Spar 7 - Opplev Bøkeskogen

Sykkelpost fra 2. september 2017: Denne turen fører deg til de østlige deler av Fevik. Haslatangen og Kvennebekken, er flotte friområder, fine å utforske for små og store. Vil du ta en avstikker til fots, er det verdt å klatre opp på toppen på venstre side av sjøen ved Kvennebekken og få med deg den enorme gravrøysa, Kvennebekk røysa. Dette er den største gravhaugen i Grimstad.

Utsikten over havet er fantastisk. Bøkeskogen er vakker, både om våren når hvitveisen farger bunnen hvit, og når løvet faller om høsten.

Start- finn fram- parkering

Utgangspunkt for turen er Fevik skole. Fra Grimstad sentrum følger du FV 420 via Vikkilen og Vik, østover til Feviktoppen. Skal du parkere, er parkeringen på østsiden av skolen. Ta av fra 420 og hold venstre i første kryss (Sømsveien) og fortsett langs butikkene til innkjøring Fevik skole på høyre side. Kommer du på sykkel, tar du til høyre i Sømsveien og følger denne til vestsiden av skolen. Kommer du fra E 18 vestover, tar du avkjørsel merket Fevik-Vik og følger FV 420 videre. Kommer du østfra kan du ta avkjørsel Nedenes Fevik og følge FV 420 vestover.

Underlag og trafikk

Turen går på gang- og sykkelsti, turvei og vei med blandet trafikk. Vessøyveien og Sømsveien ut til Haslatangen er smale og har en del trafikk. For øvrig er veiene i boligfelt, og har lite trafikk med lav fartsgrense. Underlaget er asfalt, grus og et lite stykke bred sti.

Turbeskrivelse

Fra parkeringen på Fevik skole sykler du opp til gang og sykkelstien og følger denne østover langs FV 420. Følg gang og sykkelveien til avkjørsel skiltet Hasseltangen og ta til høyre på Vessøyveien her. Turen går nå i veibanen. Følg veien til du møter Sømsveien og ta til venstre, det er skiltet Hasseltangen. Ta gjerne en tur helt ytterst på Haslatangen og opplev utsikten her, eller ta deg en hvil eller et bad på badeplassen.

Et par hundre meter tilbake på Sømsveien, tar du stien inn til venstre i kanten av Bøkeskogen. Følg denne i utkanten av skogen til Ruagerveien. Bøkeskogen er en av sørlandets største bøkeskoger og den er spennende å utforske. Vi anbefaler at du tar til venstre på Ruagerveien og følger denne ned til sjøen og friområdet Kvennebekken. Her er det fint å raste, eller kanskje du vil ta et bad? Deretter følger du Ruagerveien tilbake til Sømsveien og følger denne til innkjøringen til Haugenes og tar til venstre her. Ta Bregneveien opp til høyre og følg denne til toppen av bakken, der du tar gangveien over til Trolldalen. Følg Trolldalsveien tilbake til Sømsveien og Fevik skole.

Stikkord

Bøkeskogen, badeplass, friområder, Fevik skole

Postkasse og trekning

Postkassen er plassert langs stien som går i kanten på Bøkeskogen. Den står ute i perioden 2.9-18.9. Registrer deg med navn og telefonnr og delta i trekning av fine premier ved sesongslutt i oktober. Vi trekker også kortstokker på hver enkelt tur.