Tour des Fjords-løypa

Månedens sykkeltur i mai er deler av løypa som Tour des Fjords-syklistene skal bruke.

Endelig er våren her og har du ikke allerede gjort det, er det på høy tid å finne fram sykkelen! En gang i måneden tom oktober, vil vi presentere en ny sykkeltur.

22.mai blir det sykkelfest i Grimstad. Tour des Fjords har da målgang på Biesletta i Grimstad og byen vil være sentrum for hele sykkel verdens oppmerksomhet. Nå har du mulighet til å teste deler av løypa syklistene skal utfordres i. Sykkelturen vi anbefaler i mai, er nemlig finalerunden i Tour des Fjords 1.etappe!

Turbeskrivelse

Turen er på ca 12 km og er relativt flat. Løypa går på asfalt og kan sykles på alle typer sykler. Deler av løypa kan sykles på adskilt gang og sykkelvei, mens andre deler går i blandet trafikk. Du kan starte sykkelturen hvor som helst i løypa, avhengig av hvor du bor og kommer lettest til. Dersom du kommer med bil, kan du parkere i Arresten parkeringshus eller på Dømmesmoen.

Dersom du starter ved Rådhuset, følger du Biesletta østover. Biesletta har tosidige sykkelfelt, i tillegg til adskilt gangvei på den ene siden og fortau på den andre, og er et praktanlegg for sykkel. Fortsett deretter ned Vikkilen, forbi Nymo. På høyre side når du begynner å sykle oppover, ligger Sæveli naturreservat. På toppen av bakken tar du til venstre og må nå sykle i veibanen til rundkjøringen og videre til venstre mot Fjære kirke.  Fjære kirke fra ca 1150 er verdt et stopp. Kanskje du også kan finne spor etter Terje Vigen?

Fortsett videre på Fjæreveien til du kommer til Dømmesmoen. Dømmesmoen er et av Grimstads mest besøkte friområder. På høyre side av veien finner du lysløype, hagebruksmuseum og et vell av turstier. På venstre side finner du parken og de staselige byggene som en gang var gartnerskole, men som nå er overtatt av Grimstad kommune og i dag er tilholdssted for mange av kommunens tjenester. I mai vil du finne parken på sitt vakreste.

Fra Dømmesmoen fortsetter du videre til Kryssen og tar til venstre ned Opplandsveien. Etter at du har passert E 18 tar du til høyre inn Tønnevoldsgate og følger denne over i Grooseveien og til Vesterled. Følg så Vesterled/ FV 420 ned gjennom sentrum, først på gang og sykkelveien til Meny og så videre på sykkelfelt gjennom tunellen, forbi lyskrysset og opp Vossbakke tilbake til Rådhuset. Ved Rådhuset vil også proffsyklistene gå i mål etter å ha syklet den 191 km lange første etappen av Tour des Fjords 2018.

Postkasse og trekning

Postkassen vil stå plassert i nærheten av Fjære kirke og blir stående ute i hele mai.
Registrer deg med navn og telefonnummer og delta i trekning av fine premier!

God sykkelmåned!