Lysløypa på Fevik

Månedens tur januar 2016.

Årets første Månedens tur går til lysløypa på Fevik. Turen blir satt ut uka før jul, slik at man kan «tyvstarte» turen allerede i romjula. Værprognosen framover tyder på fortsatt mildt vær, men lysløypa er fantastisk både i kulde og snø og i mildvær og regn.

Lysløypa er fin i alle værtyper!

Turkart (PDF, 2 MB)

Lysløypa er i underkant av 4 km og går i flott skogsterreng. Løypa ble anlagt i forbindelse med utbyggingen av E 18, som en kompensasjon for at veitraseen delte Fevikmarka i to. Lysløypa har bidratt til å gjøre området mer attraktivt for folk flest og er mye brukt av befolkningen på Fevik. Både selve løypa og Fevikmarka generelt, har imidlertid kvaliteter som gjør at også folk fra resten av distriktet, vil ha glede av å utforske området.

Siden hele løypa er lyssatt, kan turen gjennomføres både dag og kveld. Løypa består av tre sløyfer som henger sammen, slik at det er gode muligheter for å gjøre turen kortere og lengre etter behov. Løypa er forholdsvis kupert, men turen burde passe greit for de fleste. Hele runden er gruslagt, og så lenge det er bart, er turen godt egnet for barnevogner og sykler. Dersom du tar turen i dagslys, kan det være fint å prøve noen av småstiene som går på kryss og tvers i området. Vi anbefaler også at du tar en avstikker under E 18 og utforsker terrenget på motsatt side av E 18.

Hauslandstjenna

Ved starten av lysløypa ligger Hauslandstjenna. Her er det gode muligheter for en rast på de fine benkene i tre og stein. Dersom det blir barfrost over en periode, er det fint å gå på skøyter her. På sommeren er Hauslandstjenna en flott badeplass med egen badebrygge. Dersom snøen legger seg, vil IL Express kjøre skiløyper i lysløypa. Vi oppfordrer da gående til å velge alternative turer og ikke gå i skisporene. Fevikområdet har gode muligheter for dem som ønsker å gå tur på beina på brøytet vei. Man kan f.eks gå veien om Grefstad, eller ned til Grefstadvika. Søk opp månedens tur for oktober på Grimstad kommunes hjemmeside, for å finne turen om Grefstad beskrevet.

Hvordan kommer jeg til lysløypa?

Fra Grimstad, kjør FV 420 mot Fevik/Nedenes. Ta av til venstre til Hausland, før FV 420 går nedover mot Strand hotell. Ta deretter til høyre i første kryss. Følg veien oppover til du får lysløypa med parkeringsplass på venstre side.

Når er det lys i lysløypa?

I utgangspunktet skal lyset i løypa være på fra solnedgang fram til klokken 23. Lyset går på igjen kl 6 om morgenen.

Siden perioden med mørke blir veldig liten om sommeren, og at all tenningen og slukkingen medfører en del slitasje uten at det er nødvendig, er lyset helt avslått i sommersesongen mellom 1. april - 10. september.