Byhaven - den nye parken ved biblioteket

Perspektiv av nytt bibliotek i Grimstad - Klikk for stort bilde Opparbeidelsen av parkarealene i Byhaven startet midt i desember 2017, og planen er at parken skal være ferdig sommeren 2018.

Parken skal hete "Byhaven"

Byhaven fikk navn sitt navn i november 2016, etter at det var utlyst en navnekonkurranse. Det var Linn Kristine Kvammen som vant konkurransen, og bakgrunnen for navnet var at det skulle ha assosiasjoner til et slags privat rom i offentligheten og at det skulle være et fristed for alle.

"En fin park der alle har lyst til å være"

Dette er ambisjonene til den nye parken i Grimstad.

Områdene mellom Oddensenteret og Sorenskrivergården er regulert til park og nytt bibliotek. Byggearbeider med biblioteket er allerede påbegynt, og Grimstad kommunestyre har også vedtatt at parken skal etableres. Kommunen har engasjert Landskapsfabrikken AS til å utarbeide en detaljplan for utforming av parken.

Parken vil være et viktig bindeledd mellom Grimstad sentrum og Oddensenteret, og med flott beliggenhet ned mot vannet, ønsker kommunen å forme parken til et hyggelig sted å være.

Illustrasjoner og relevante dokumenter

Skisser til ny park - forslag utarbeidet av Landskapsfabrikken AS:

Foreløpig skisse til ny park Foreløpig skisse park 7 Foreløpig skisse park 3 Foreløpig skisse park 2 Foreløpig skisse park 4 Foreløpig skisse park 5 Foreløpig skisse park 6

Håkon Håversen
Byutvikler/samarbeidsforum