Ny kommunedelplan for Grimstad byområde

Grimstad kommunestyre har vedtatt at Kommunedelplan for Grimstad byområde, den såkalte byplanen, skal revideres.  Arbeidet vil starte opp vinter/vår 2018, og vil pågå i 2018 - trolig også inn i 2019.
26. oktober 2016 hadde kommunestyret et temamøte om byutvikling. Temamøtet var en tidlig oppstart på byplanarbeidet.

Prosesser og milepæler

13. juni - Oppstart av planarbeid, offentlig ettersyn av planprogram og invitasjon til arealinnspill.

Hensikten med planarbeidet er å gjennomgå, revidere og på nytt fastsette rammene for utviklingen av Grimstad sentrum, og å trekke opp ønsket retning for langsiktig utvikling av byen. I planprogrammet er det redegjort for formålet med planarbeidet, overordnede rammer og premisser, organisering, framdrift og medvirkning, beskrivelse av planområdet, utredningsbehov og alternative areal- og utviklingsløsninger.

Planprogrammet legger opp til at forslag til kommunedelplan skal legges på høring i mai-juni 2019 og behandles politisk høsten 2019.

Planprogram kommunedeplan for Grimstad sentrum (PDF, 928 kB)

Frist for innsending av innspill er 1. september 2018.
Se kunngjøringstekst

Håkon Håversen