Hvilke anlegg må tømmes?
Alle septiktanker/slamavskillere og tette tanker skal med i kommunens faste tømmeordning. Dette gjelder også anlegg knyttet til fritidsboliger og anlegg i skjærgården som tidligere har vært unntatt.
Hvem fakturerer slam?
Kommunen fakturerer all tømming av slam, slangeutlegg, transport og behandling av slam. Tjenester som spyling og rørinspeksjon faktureres av tømmefirma.
Hva koster slamtømming?
Grunngebyret for slamtømming (G) vedtas hvert år av kommunestyret i forbindelse med budsjettbehandlingen i desember. Dette gebyret er ikke prisen for én tømming, men derimot prisen man må betale årlig, for å få tømt et anlegg på 4 m3 hvert annet år i fast tømmerute.
Ekstra slamtømming
En ekstra tømming av slamtank og/eller minirenseanlegg betyr at du som kunde selv har bestilt tømming. Ved ekstra tømming må du betale transportgebyr og gebyr for tømt mengde, fordi tømmingen skjer utenom fastsatte tider og henteruter.
Hvis det er snakk om en fremskutt tømming, vil du kun bli belastet et transportgebyr, da volumet allerede dekkes av de faste slamavgiftene.
Normalt vil de fleste slamtanker tømmes til visse tider på året, avhengig av hvilket behov du har. Hvis du ofte bestiller ekstra tømming på eiendommen din, anbefales det å øke tømmefrekvensen gjennom de faste slamavgiftene.
Slamforskrift
Arendal, Grimstad og Froland har utarbeidet en felles slamforskrift som sier noe om behandling av slam og sanitært avløpsvann fra slamanlegg i kommunene.
Slamforskrift (PDF, 266 kB)