Sansehagen på Frivolltun

Sansehagen vår er en hage som er tilrettelagt for pasienter med demens. Hagen skal være med å stimulere sansene, og da særlig syn, lukt og følelses-sansen.

I sansehagen er det plantet fargerike blomster, busker og trær som gleder oss gjennom alle årstidene. Pasienter og pårørende/besøkende har muligheten til å nyte alt dette, få frisk luft og bevege seg i trygge omgivelser.

Her høster vi inn grønnsaker, urter, frukt og bær utover sesongen. Nyplukkede poteter, jordbær med fløte, rabarbrapai og urtete er eksempler på «goder» fra hagen.

Det står flere benker og sittegrupper rundt i hagen hvor man kan sitte i fred og ro, nyte sola og høre på fuglekvitter eller kanskje kose seg med en kopp kaffe og ha gode samtaler. Her kan det også legges til rette for fysisk aktivitet for pasientene, for eksempel vanne blomster, feie, stable ved og rake løv.

I den ene enden er det murt opp en flott peis, og her står også en flyttbar bålpanne. Disse blir brukt til grilling og bålkos.

Like utenfor sansehagen erdet hyggelige skogstier opp på Frivolltoppen. Her finner du lavvo og grillplass. Videre kan du gå til lysthuset, hvor du kan nyte utsikten mot hagen og få et glimt av havet. Hit kommer du også via porten like ved barnehagen Villa Matilda. Barnehagen er flittig bruker av området.